Çinli Evergrande'nin emlak birimi satışı askıya alındı

Çin'de gayrimenkul sektöründeki sorunlar durulmuyor. Evergrande'nin emlak birimi satışı askıya alınmasın ardından bu kez de Kaisa'nın kredi notunun düşürüldüğü duyuruldu.

Çinli Evergrande'nin emlak birimi satışı askıya alındı
Çinli Evergrande'nin emlak birimi satışı askıya alındı
GİRİŞ 20.10.2021 14:09 GÜNCELLEME 20.10.2021 14:09

300 milyar dolardan fazla borç yükü altındaki Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'nin emlak hizmetleri birimindeki yüzde 51 hissesini satma anlaşmasının rafa kaldırılması, diğer Çinli gayrimenkul şirketi Sinic'in resmi olarak borcunu temerrüde düşürmesi ve Kaisa'nın kredi notunun tekrar indirilmesiyle Çin'in gayrimenkul sektöründeki borç krizi katlanarak devam etti.

EVERGRANDE, ÇOĞUNLUK HİSSELERİNİ DAHA KÜÇÜK RAKİBİ HOLDİNGS'E SATMA GİRİŞİMİNDEN GERİ ADIM ATTI

İflasın eşiğinde olan Evergrande, emlak birimi Evergrande Property Services'deki çoğunluk hisselerini daha küçük rakibi Hopson Development Holdings'e yaklaşık 20 milyar Hong Kong doları (2 milyar 600 milyon dolar) karşılığında satmak için yaptığı teklifi askıya alındı.

ŞİRKET ÖDEME YAPMAK İÇİN KAYNAK ARAYIŞINDA

Dolar cinsi tahvillerinden birini resmi olarak temerrüde düşürme riski bulunan Evergrande, alacaklılarına ve tedarikçilerine ödeme yapmak için kaynak oluşturmaya çalışıyordu. Bazı yatırımcılar, şirketin dolar cinsi tahvillerinde resmi olarak temerrüde düşeceğini varsayıyor.

9 MİLYON DOLAR ÖDEME

Bununla beraber, Evergrande'nin ana iştiraki Hengda Real Estate Group Co, kaynakların verdiği bilgiye göre "yurt içi" tahvilinin 121 milyon 800 bin yuanlık (19 milyon dolar) kupon ödemesini ise tamamladı.

35 MİLYON 850 BİN DOLARLIK TAHVİLİ İÇİN ÖDEME HAZIRLIĞINDA

Diğer Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa Group, pazartesi günü yaptığı açıklamada, son ödeme günü 16 Ekim olan tahvil kuponunu ödediğini ve kupon ödemesi 22 Ekim'de gelecek 35 milyon 850 bin dolarlık tahvili içinse para aktarımını yapmayı planladığını belirtmişti.