Bakanlık duyurdu: 1050 genç kadroya atanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda yetişen 1050 genç kamu kurum ve kuruluşlarındaki kadrolara atanacak

Bakanlık duyurdu: 1050 genç kadroya atanacak
Bakanlık duyurdu: 1050 genç kadroya atanacak
GİRİŞ 18.10.2021 12:18 GÜNCELLEME 18.10.2021 12:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet korumasından yararlanmış 1050 gencin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edileceğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca korunma ve bakım altında yetişen gençler, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecek.

Bu kapsamda 3 Kasım 2021 tarihinde hak sahibi 1050 gencin ataması eğitim durumlarına uygun kadrolara yapılacak. Hak sahibi gençler, tercih işlemlerini 18-27 Ekim 2021’de e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Tercih kılavuzuna Bakanlığın internet sayfasından ve turkiye.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek.

Yılda üç kez atama yapılıyor

Devlet korumasında yetişmiş gençler kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam ediliyor. Bu amaçla yılda üç kez atama yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençlere desteğini istihdam sonrasında da sürdürüyor. İşe yerleştirilen gençlere, Bakım Sonrası Rehberlik İzleme ve Değerlendirme Birimlerindeki personel tarafından yaşadıkları sorunların çözümü için destek sağlanarak, ihtiyaç duydukları konularda rehberlik çalışmaları yürütüyor.

Bugüne kadar devlet korumasında yetişmiş toplam 55 bin 862 kişinin kamuda istihdamı sağlandı.
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • diplomalı işsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    artık atanmak için yetim öksüz olmak mı gerekiyor?
    Cevapla
  • Alperbaturalp 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet. aynen öyle. ve doğru bir karar. Senin arkanda ailen var ve onların devletten başka hiç kimsesi yok.
    Cevapla
  • dürüst 2 yıl önce Şikayet Et
    doğurup doğurup sal sokağa devlet baksın işini de versin oh ne ala
    Cevapla
  • Alperbaturalp 2 yıl önce Şikayet Et
    Neren dürüst la senin. Yetim ve öksüzlerin günahını alma. Trafik kazasında hayatını kaybeden anne ve babaların çocukları var. Büyük konuşma belki senin çocukların da yetim kalır. Devlet iş vermeyecekti de ne yapacaktı mafya babası mı olsunlar.
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet devletligini yapıyor peki bu gençler nasıl yetişiyor neler yapıyor devlete nasıl düşman olup 18 yaşına kadar yiyip içip eğlenip devletin tüm imkanlarını kullanıp birde memur oluyor havadan...bir gram akıllı adam çıkmıyor içlerinden. Sonra atandıkları yerde sorun.... Devlet bu işe acil çözüm bulmalı.. uyduruk işlerle çocuklar devlet korumasına alınmasın. 10 çocuk yapıp devletin kucağına atan aileye acinmasin. Sırf memur olsun diye iki yıl kuruma verilmesin ..duyun sesimizi
    Cevapla
  • Alperbaturalp 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlette yetişen hiç bir zaman devlete düşman olmaz. Sallama. Çok tanıdığım var ve çoğu milliyetçidir.
    Cevapla
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel ve yerinde bir uygulama yurtta kalan tüm çoçuklar devlet şefkatı ile büyüdükten sonra memur veya işçi olsunlar sonuçta ana yok baba yok
    Cevapla
  • kayseri38 2 yıl önce Şikayet Et
    bence çok yanlış bir uygulama. aileler formatileden çocuklarını devlet korumasına gönderiyor. sırf memur olsunlar diye. araştırın böyle binlerce yazık edilmiş çocuk var.
    Cevapla
  • Sahici 2 yıl önce Şikayet Et
    Uydurma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle