Doların gözü Merkez Bankası'nda! İşte kurda son durum

Haftaya 9,27 TL seviyesinden başlayan dolar gün içinde 9,33 TL'yi görerek rekor tazeledi. Bu hafta gözler perşembe günü Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında olacak

GİRİŞ 18.10.2021 16:01 GÜNCELLEME 18.10.2021 17:48
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Geçen hafta çarşamba günü Merkez Bankası'nda 3 ismin görevden alınmasıyla dolar cuma günü 9.28 lirayı aşarak rekor kırdı.

Dolar söz konusu karar öncesi 9.05 lira civarındaydı.

Perşembe günü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklayacak. Eylül ayında PPK sürpriz bir şekilde politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 18'e çekti.

Son görevden almaların ardından bu haftaki toplantıdan da bir faiz indirimi kararı çıkacağı yönündeki beklenti güçlendi. Bu da dolarda rekoru getirdi.

Dolar haftaya zirveye yakın bir şekilde 9.27 liradan güne başlarken gün ortasında 9,33 TL seviyesini görerek rekor yeniledi.

YORUMLAR 20
  • Sorguç 2 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyonun altında faiz verirseniz TL mevduat faizinde parasını tutanlar parasının değerini korumak için döviz alır ve döviz fiyatları yükselir hammadde döviz ile ithal edildiği için fiyatlar ve enflasyon daha da yükselir ve daha fazla faiz arttırmanız gerekir. Bunları nerden mi biliyorum son 5 yıl bizzat bunu yaşadık ve yaşıyoruz, 2023 Nisan ayına kadar da devam yaşamaya devam edicez...
    Cevapla
  • wolfenstain 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizi bitirmek lazım Allaha güvenmek lazım dünyaya değil
    Cevapla
  • ismayil 2 yıl önce Şikayet Et
    madem 125 milyar dolar var mb.de 10 milyar tl yap 15 milyar altın yap faizleride tek rakama çek bak bakalim holdig sahibi chpliler hop oturup hop kalkiyorlarmi ...dolar balonu nasil patlıyor..
    Cevapla
  • halilibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    başkan faizi düşürün diyor. fazin azıda haram çoğuda. 0 yapsa anlarım. ama 0 olmayacaksa bu milletin sırtına zamları yüklemekte haram. yazıklar olsun.
    Cevapla
  • bari 2 yıl önce Şikayet Et
    piyasa beklentisinin ortalamasında bir karar verse bari.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle