Anadolu Etap yeni organizasyon yapısı ile ihracattaki iddiasını büyütüyor

Türkiye’nin en büyük taze meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi Anadolu Etap, organizasyonunu “Plantasyon ve Taze Ürünler” ve “Meyve Suyu” olmak üzere iki ayrı genel müdürlük olarak yönetecek.

Anadolu Etap yeni organizasyon yapısı ile ihracattaki iddiasını büyütüyor
Anadolu Etap yeni organizasyon yapısı ile ihracattaki iddiasını büyütüyor
GİRİŞ 15.10.2021 13:58 GÜNCELLEME 15.10.2021 15:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anadolu Etap Mali İşler Direktörü olarak görev yapan Handan Eren yeni yapıda “Plantasyon ve Taze Ürünler Genel Müdürü”, Coca Cola İçecek Kırgızistan’da Genel Müdür olarak görev yapan Mutlu Ocak ise “Meyve Suyu Genel Müdürü” olarak atandı. 

Anadolu Etap, hızla büyüyen iş ölçeği doğrultusunda organizasyonunu “Plantasyon ve Taze Ürünler” ile “Meyve Suyu” olmak üzere iki ayrı genel müdürlük şeklinde yönetme kararı aldı. Yeni yönetim yapısına geçiş ile şirkette Mali İşler Direktörü olarak görev yapan Handan Eren “Plantasyon ve Taze Ürünler Genel Müdürü”, Coca Cola İçecek Kırgızistan’da Genel Müdür olarak görev yapan Mutlu Ocak ise “Meyve Suyu Genel Müdürü” olarak atandı. Anadolu Etap’ın yeni yönetim yapısıyla ilgili açıklama yapan Anadolu Grubu Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanı Demir Şarman, Anadolu Etap’ın, kurulduğu 2010 yılından bugüne istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü, hem üretim kapasitesini arttırdığını hem de ürün ve hizmet kalitesiyle operasyon ağını genişlettiğini söyledi. Anadolu Etap’ın bugün Türkiye'nin en büyük taze meyve ve meyve suyu konsantresi üreticisi konumuna geldiğini belirten Şarman, “Anadolu Etap olarak "Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Meyveler" misyonu ile Türkiye dahil Avrupa, ABD ve Uzak Doğu'ya uzanan geniş bir coğrafyada 65'ten fazla ülkede müşterilerimize taze meyve ve meyve suyu konsantresi ürünleriyle hizmet veriyoruz. İhracat oranımız yüzde 70’i aştı. Müşterilerimize sunduğumuz ürün ve hizmet kalitesini yükseltmek, operasyonel odağımızı güçlendirerek daha verimli, etkin ve rekabetçi hale getirmek için organizasyonumuzu iki ayrı genel müdürlük olarak yönetme kararı aldık.” diye konuştu.

Handan Eren Kimdir?

Anadolu Etap’a “Plantasyon ve Taze Ürünler Genel Müdürü” olarak atanan Handan Eren, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştur.
İş hayatına 1997 yılında Ernst & Young International ile adım atan Eren, 2003 yılına kadar çeşitli şirketlerde  finansal kontrol görevlerinde bulunmuştur. 2003 –  2012 yılları arasında Kraft Gıda’da Finansal Kontrolör, Müşteri Hizmetleri ve Lojistik Kontrol Müdürü (CEEMA Bölgesi) ve Türkiye Finans Müdürü olarak görev yapmıştır. 2012 – 2015 yılları arasında Actera Grup şirketlerinden Joker Mağazaları’nda Finans ve Kurumsal Hizmetler Direktörü görevini sürdüren Eren, 2015 yılında Anadolu Etap ailesine katılmıştır. 2015 yılından bu yana Anadolu Etap’ta Mali İşler Direktörü olarak görev yapan Eren, Anadolu Etap’ın üretim ve yatırım alanlarında Türkiye tarım sektöründe gerçekleştirdiği ilklerde aktif rol alarak şirketin operasyon ve ihracat ağını genişletmesine önemli katkılar sağlamıştır. Ekim 2021 itibarıyla Plantasyon ve Taze Ürünler Genel Müdürü görevine başlayan Eren, yüksek kalite standartları ile yurt içi ve yurt dışı pazarlarına hizmet veren Anadolu Etap’ın taze meyve operasyonlarına liderlik ederek şirketin büyümesine katkı sağlamaya devam edecektir.

Mutlu Ocak Kimdir?

Anadolu Etap’a Meyve Suyu Genel Müdürü olarak atanan Mutlu Ocak, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.  Old Dominion Üniversitesi Mühendislik Yönetimi bölümünden yüksek lisans derecesine sahip olan Ocak, 2005 yılında William and Mary Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri’nde MBA yapmıştır. İş hayatına Alman GKSS Research Institute’te Araştırma Mühendisi olarak adım atan Ocak, 1998-2000 yılları arasında Arai Americas Inc’te Üretim Kontrol ve Planlama Müdürü görevinde bulunmuştur. 2003 yılına kadar i2Technologies’te Tedarik Zinciri Danışmanı olarak görev yapan Ocak, 2008 yılında Coca-Cola İçecek ile Anadolu Grubu ailesine katılmıştır. Coca Cola İçecek’te  sırasıyla Tedarik Planlama Müdürü, Tedarik Zinciri Müdürü, Grup Satın Alma Direktörü, Tedarik Zinciri Direktörü pozisyonlarında çalışmış; 2019- 2021 yılları arasında Coca-Cola İçecek Kırgızistan Genel Müdürü görevini yürütmüş ve Coca-Cola İçecek’in büyümesine katkı sağlayan lider ekibinde yer almıştır. Tedarik zinciri, planlama ve uluslararası içecek sektöründeki endüstri ve yönetim tecrübeleriyle Anadolu Etap’ın meyve suyu operasyonlarına liderlik eden Ocak, Haziran 2021 itibarıyla Anadolu Etap Meyve Suyu Genel Müdürü olarak atanmıştır.  

YORUMLAR 1
  • Erdal ÖZKESER 2 yıl önce Şikayet Et
    Başarılar en üste değil zirveye taşındıkça ve bayrağı oraya dikince hevesin başka zirvelere devam ettikçe güzel
    Cevapla