Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, mini insansız kara aracı ACROB'un özelliklerini paylaştı. ACROB, keşif ve gözetleme yapabilme, yüksek hareket kabiliyeti, yüksek engel aşabilme, uzaktan kumanda ile kontrol edilebilme özelliklerine sahip.

Önde gelen Türk savunma şirketlerinden Elektroland Defence firmasının geliştirdiği keşif, gözetleme robotu Acrob, küçücük boyuna rağmen bütün engelleri aşıyor, önemli görevleri başarabileceğini kanıtlıyor.

Kullanıcısının sahadaki gözü, kulağı olacak olan Acrob, uzağa fırlatılabiliyor, 6 metre yükseklikten düşmeye dayanıklı.

Doğadaki akreplerin hareket özellikleri baz alınarak tasarlanan Acrob, 14 cm yüksekliğinde, 65 cm uzunluğunda, 31 cm genişliğinde.

Saatte 5 km’ye varan hızda ilerleyebiliyor.

600 metreye kadar mesafeden uzaktan erişimle görüntü ve ses aktarabiliyor.

Ön ve arkadaki kameraları gece görüşlü olduğundan, karanlık ortamda da görüntü kaydedebiliyor.

10 cm yüksekliğinde sudan geçebiliyor, çatlaklardan sızabiliyor, 25 cm yüksekliğe kadar basamağı olan merdivenlerden çıkabiliyor.

Dünyanın belki de en iyi tırmanabilen robotu olan Acrob, riskli bölgelerde, enkaz altında da arama yapabiliyor.

Özellikle tuzaklanmış bombaların tespitinde büyük rol oynayabileceği, can kaybını azaltabileceği belirtiliyor.

Gerekirse, mağara gibi kapalı alanlarda gizlenen teröristleri etkisiz hale getirmek için üzerine patlayıcı yerleştirilip, uzaktan kumandayla patlatmak mümkün.

Düşmanın eline geçmesi halinde ise, uzaktan kumanda ile imha seçeneği de var…

14 santimetre yükseklik, 65 santimetre uzunluk, 31 santimetre genişliğe sahip 5 kilogram ağırlığındaki ACROB, azami 5 kilometre hıza çıkabiliyor.

 

Yorumlar 20 Yorum Var
  • Ardeniz 15.10.2021 20:49
    Her gün yeni bir icat.Bu millet ve vatan için.100 yıldır bunalmıştık.Her seyi disa bağımlı yaşamaktan.Toplu iğnesini bile yapamayan bir ülke idik.80 li yıllarda göndere bayrağı ceken ipi yaptık diye bu ülkenin yazili ve görsel basınında haber olmuştu.Buna bile sevindik.
  • Kaan 15.10.2021 20:02
    Ingilterede bir millet vekili bicaklanarak olduruldu..haberlerde duyan oldu mu???
  • Turuncu 15.10.2021 20:00
    Heykelini nereye yapcaz)) heykel lazım heykel
  • Hakkı An 15.10.2021 18:32
    Bu altin bir büyük versiyonunu istiyoruz; üzerine DRONE ille kullanılan (ABD yapımı) alev makinesi ile.. Acil.. Suriye de MEHMETÇİĞİN tünel temizliğinde kullanılması gerekiyor. Yakın emniyetini mini robo askerlerde gerekli..
  • Maruf 15.10.2021 18:20
    Bu enerji harcayıp hareket ediyor, uzaylılar yapmıştır, heykel olaydı yerinde dururdu. Sihalar, İhalar, bunlar hep AK Parti'ni yüzünden. Biz yapmayalım Batılılar yapsın. Biz yapamayız. yapamıyalım, sadece heykel yapalım.
Daha fazla yorum görüntüle