Altın fiyatları zirveye tırmanıyor
01 .
Altın, 7 Mayıs'tan sonraki en kazançlı haftasına doğru ilerlerken gram altın da dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle bu yılın zirvesinde bulunuyor.
02 .

Altın, ABD’de enflasyonun yüksek kalmaya devam etmesi ve Fed üyelerinin ‘enflasyon geçici’ söyleminde ayrışmaları sonrasında son 5 aydaki en iyi haftalık performansına doğru ilerliyor. Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki hızlı yükselişle 2021’in zirvesinde seyrediyor.

03 .
Altın fiyatları zirveye tırmanıyor

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 21-22 Eylül’de düzenlenen toplantısına ilişkin yayımlanan tutanaklarda enflasyon beklentilerini yükselten Fed üyeleri, yüksek enflasyonun hala geçici olduğunu belirtti. Bugüne kadar enflasyon yükselişinde geçici faktörlere dikkat çeken ve orta vadede enflasyonun geri çekileceğini öngören bazı Fed üyelerinden ise farklı sesler duyulmaya başlandı.

04 .

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic enflasyonun genişlediğini belirtirken geçici olmadığını söyledi. Arz zinciri kaynaklı sorunlar ve hizmet sektöründeki yeniden açılmanın yarattığı etkilerin uzun süreli olabileceğini belirten Bostic “bu etkiler geçici değil” değerlendirmesinde bulundu.

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor
05 .

Fed politika yapıcıları, varlık alımı azaltımı takviminin belirlenmesinde istihdam ve enflasyon verilerinin büyük önem taşıdığını birçok kez vurgulamıştı.

06 .
Altın fiyatları zirveye tırmanıyor

Ons altın fiyatı

Ons altın, enflasyon verisi sonrasında hafta başından bu yana yüzde 2’den fazla yükselişle 1.795 dolara tırmandı. 7 Mayıs’tan bu yana en iyi haftalık performansına doğru ilerleyen ons altın, en son Eylül ayının başlarına doğru bu seviyelerde bulunuyordu.

07 .

Gram altın fiyatı

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş ve dolar/TL ’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla bu yılın zirvesine ulaştı. Dolar kuru ve küresel altın fiyatlarının birbirini dengelemesiyle Ağustos ayını dar bir fiyat aralığında geçiren gram altın, Eylül ortasından bu yana kademeli bir şekilde yükseliyordu.

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor
08 .
Altın fiyatları zirveye tırmanıyor

Gram altın en son 6 Kasım 2020’de 534 TL ile gün kapanışında tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğünde küresel altın fiyatları 1.951 dolar seviyesinde bulunuyordu. Dolar/TL ise aynı gün 8,51 seviyesine ulaşmıştı. Gram altın cuma gününe 530 TL civarında başladı.

09 .

GRAM ALTIN

ALIŞ: 530

SATIŞ: 530

ÇEYREK ALTIN

ALIŞ: 855

SATIŞ: 873

YARIM ALTIN

ALIŞ: 1.714

SATIŞ: 1.747

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor
10 .
Altın fiyatları zirveye tırmanıyor

Haftaya 9.0450'yi aşarak başlayan dolar kuru rekor kırmıştı. Dolar yeni güne 9,22 seviyelerinde başladı.