Son dakika: BİM resmen duyurdu! 51.3 milyon liraya satın aldılar

Son dakika: Türkiye'de perakende marketçiliğin en popüler olanlarından BİM, Afyon'da topraksız tarım yapan şirketi satın aldı. 51.3 milyon lira bedelle şirketi satın alan BİM, meyve ve sebze tedariği sorununu ortadan kaldıracağını açıkladı.

Son dakika: BİM resmen duyurdu! 51.3 milyon liraya satın aldılar
Son dakika: BİM resmen duyurdu! 51.3 milyon liraya satın aldılar
GİRİŞ 15.10.2021 09:16 GÜNCELLEME 15.10.2021 11:56
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Binlerce mağazasıyla Türkiye'de hizmet veren BİM jeotermal seralarda topraksız tarım yapmak için Afyon merkezli Bircan Fide'yi satın aldı. 51.3 milyon lira bedelle satın alınan Bircan Fide, Afyon'da 700 dönüm arazi üzerinde 100 bin metrekare kapalı sera alanında jeotermal seralarda toprakszı tarım usulüyle domates üretiyordu.

BİM 15 Ekim 2021 Aktüel Kataloğu! Tablet, cam ankastre set, mobilya ve elektronik ürünlerde...BİM 15 Ekim 2021 Aktüel Kataloğu!

BİM Satın Alma ile birlikte sadece domates değil diğer tarım ürünlerini de yetiştirmeyi hedefliyor.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şirketimizin taze meyve ve sebze kategorisinde tedarik sürdürülebilirliğini iyileştirmek adına, Afyon'da jeotermal seralarda topraksız tarım usulü ile domates üreten Bircan Fide Tohum Tarım Nakliyecilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin ("Bircan Fide") paylarının tamamı 51,3 milyon TL bedelle Şirket'imiz tarafından satın alınmıştır. Bircan Fide'nin 700 dönüm arazi üzerinde 100.000 metrekare kapalı sera alanı bulunmaktadır. Söz konusu payların kapanış işlemleri 14/10/2021 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.

ŞOK 16 Ekim 2021 Aktüel Kataloğu! Dikiş makinesi, elektrikli süpürge, tekstil ve çeyizlik ürünlerdeŞOK 16 Ekim 2021 Aktüel Kataloğu!

Pay devir sürecinin nihai olarak tamamlanmasından önce İşlem'in belirsizlik taşımasından ötürü pay devir işlemlerinin gerçekleşmeden önce kamuya açıklanmasının İşlem'in tamamlanmasını sekteye uğratması muhtemeldir. Dolayısıyla sürece dair bilginin II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 6. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 15/09/2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiş olup, kapanış işlemlerinin tamamlanmasına mütakip İşlem kamuya açıklanmıştır."

YORUMLAR 79
  • suat 2 yıl önce Şikayet Et
    desene iyi semirtmişiz.
    Cevapla
  • James 2 yıl önce Şikayet Et
    Organik üretimden uzaklaşarak hem ağız tadımız bozuldu hem de tarımda tekelleşmeyle fiyat diktatörlüğü ortaya çıktı.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna da perakende sektöründe Bim de olsa çok iyi olur
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden kimse, koçun migrosunu, sabancının carferunu konuşmuyorda hep bimle ilgili yorumlar yapıyor. Oysa migrosta alkolden tutun domuz etine kadar her şey satılıyor ve bimden daha geniş ürün yelpazesine sahip aynı zamanda daha kazık ama hiç kimse oradaki fiyatları konuşmuyor. Poşete gelince bütün marketlerde ücretlidir. Vede ücretli olmasıda çok iyi olmuştur. En azında poşet tüketimi azalmıştır. Bu konuda hiç kimsenin yorum yapma hakkı yoktur. Poşet avrupadada paralıdır. Laf olsun diye boş yorum yapmayın. Ayrıca olumsuz yorum yapanlar acaba bu firmaların yerinde sizler olsaydınız kim bilir ne fırıldaklar çevirirdiniz. ALLAH korısun
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı şirketleri eleştirmeyin. mercedes bmw passat alırsınız ama migrosu bimi kötülersiniz. migros bim Türk şirketidir. ben alışveriş yaparım. fiyatlarda pahalı ama ayağını yorganına göre uzatıp paramız kadar almalıyız. bakıyorum meyve pahalı ise tane ile alıyorum.
    Cevapla
  • Vatan aşkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadaki imkanları Türkiyeye getir.Ondan sonra kıyasla.köprü geçiş Ücretimiz sana göre 15 euro’cuk.
    Cevapla
  • Ülkü bir 2 yıl önce Şikayet Et
    Size katılmıyorum. Koca akçaabatta bir tane migros var.ama benim mahallemde sadece 1km kare alanda 5 tane bim 5 tane 101 var. Bu dogru değil piyasayı ele geçirdiler
    Cevapla
  • ferhatt1905 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaşanmamış olaylar üzerinden yaşanmış gibi yorumlar yapmak hem iftira hem günahtır.
    Cevapla
  • Omer 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni oyun tarla benim istediğim fiyatı koyarım yen marketler açılacak deyildikten sonra harekete geçtiler tarlaları almaya başladılar buda iyice herşeye hakim olmaya çalışıyorlar bu durdurulmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle