Rusya doğal gaz için son sözünü söyledi! Avrupa diken üstünde

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatında sözleşmeler doğrultusunda yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirterek, "Sözleşmelerin ötesinde tedarik yapılamaz." dedi.

Rusya doğal gaz için son sözünü söyledi! Avrupa diken üstünde
Rusya doğal gaz için son sözünü söyledi! Avrupa diken üstünde
GİRİŞ 13.10.2021 16:52 GÜNCELLEME 13.10.2021 20:08
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna üzerinden Avrupa’ya yönelik doğal gaz sevkiyatı ve Avrupa gaz piyasasının durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Rusya’nın Avrupa’ya yönelik doğal gaz sevkiyatını artırdığını savunan Peskov, “Rusya'nın tüm sözleşme yükümlülüklerini yerine getirdiğini söyleyebiliriz. Mevcut sözleşmelerdeki tedarik hacimleri azami seviyeye çıkarılmıştır.” diye konuştu.

SÖZLEŞMENİN ÖTESİNDE SEVKİYAT OLMAZ

Gazprom’un sözleşmelerdeki yükümlülüklerinin üzerinde doğal gaz tedarik edip edemeyeceğine yönelik bir soruyu yanıtlayan Peskov, “Sözleşmelerin ötesinde tedarik yapılamaz. Bedava mı verelim?” dedi.

Rusya’nın, Ukrayna üzerinden doğal gaz sevkiyatını artırması için Avrupa’da Rus gazına yönelik talebin artması gerektiğinin altını çizen Peskov, şunları kaydetti:

“Ukrayna’nın, transit sorununu çözmek için Avrupa'daki gaz alıcılarına başvurması gerekiyor. Avrupalı şirketler, artan gaz taleplerini göz önünde bulundurarak Gazprom ile ilave hacimlerde yeni uzun vadeli bir anlaşma yapabilirler. Ukrayna üzerinden sevkiyat için alıcıların olması lazım.”

YORUMLAR 31
  • baba2125 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş verin bunları hayvancılığı geliştirin tezeklerden enerji elde edin hem doğal çevreci hem iş imkanı hemde çokkkkk ucuz
    Cevapla
  • Hamşesi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim muhalfette gazı niye çıkarıyoruzki diyordu, Allahım muhalefetimize feraset ve iman nasip eyle
    Cevapla
  • orhan38 2 yıl önce Şikayet Et
    Safsin galiba.Muhalefet zaten dinsiz imansiz.Sen kimden ne bekliyorsun.Pkk ya destek verip de yurtdisindaki dusmanla isbirligi yapan chp hdp ve iyi partiden feraset ve iman beklemek bir o kadar saftiriklik olur.Allah onlari kahretsin diyeceksin.Bile bile yalan dolan ve ihanet ediyorlar.Teroristlerin turkiye icindeki temsilcileridir bunlar.
    Cevapla
  • Musafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin diyemiyecem çünkü İslama Düşman bir muhalefet varken iman onlarda olsa vatana hainlik etmez. Duaya gerek yok 95 senede olmadı. Kanunlar değişmeli iftira Teröre destek gravatlılara da ağır hapis getirilsin
    Cevapla
  • selim 2 yıl önce Şikayet Et
    feraset ve iman mı?
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Hititler en güçlü döneminde kuraklık yüzünden yıkılmıştı. Avrupa'yı da kuraklık sallıyor. Kuraklık barajları sıfırladı, elektrik için doğal gaza yuklendiler. Gazın miktarı belli. Bu da enflasyon olarak geri dönüyor. Vs vs vs durum kritik.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye fazla verecekmiş. Kuzu kuzu alacaksınız ne kadar veriyorsa. Biz de öyle tabi.
    Cevapla
  • Tuncay 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa hep almaya alışkın olduğu için vermek zor geliyor, Rusya değilde başka ülke deolsaydı d gaz çok darbe yapılmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle