Bakan bu sözlerle duyurdu: Dünya krizle boğuşurken Türkiye hakimiyetini ilan etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Türkiye'yi baştan başa kuşatan konforlu ve emniyetli yollarımızı yaparken aynı zamanda ülkemizin dünya ile bağlarını güçlendirdik, lojistik bir iddia kazandık. Bugün artık, dünya ticaret yolları üzerinde hakimiyetimizi ilan ettik' dedi. Öte yandan Karaismailoğlu, Tüm dünya konteyner krizi yaşarken, Türkiye'nin güçlü kara yolu sektörü ile ihracatını sürekli artırmaya devam ettiğini söyledi.

GİRİŞ 13.10.2021 12:25 GÜNCELLEME 13.10.2021 12:25
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu ile toplantıda bir araya geldi. Beşiktaş'ta bulunan dernek binasında yapılan toplantıda Bakan Karaismailoğlu konuşma yaptı.

Türkiye'nin bulunduğu jeostratejik ve jeopolitik konuma dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu,"Ülkemiz, Asya ve Avrupa arasındaki doğu-batı koridorunda doğal bir köprü olduğu gibi Kafkas ülkeleri ve Rusya'dan Afrika'ya uzanan kuzey güney koridorlarının da tam ortasındadır. 4 saatlik uçuş ile 1 milyar 650 milyon insanın yaşadığı, 38 trilyon dolar gayri safi milli hasılaya sahip ve 7 trilyon 45 milyar dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkenin de merkezindeyiz. Sadece Çin ile Avrupa Birliği arasındaki yıllık ticaret hacmi 700 milyar dolar seviyelerindedir ve ülkemiz bu dev hacmin en önemli geçiş güzergâhıdır" diye konuştu.

"DÜNYA TİCARET YOLLARI ÜZERİNDE HAKİMİYETİMİZİ İLAN ETTİK"

"İthalat ve ihracat faaliyetlerinin yürütülmesinde önemli paya sahip olan karayolu taşımacılığı sektörü, her zaman ekonomimizin omurgasını teşkil eden itici bir güç oldu" ifadelerini kullanan Bakan Karaismailoğlu, "Başlı başına bir ekonomik faaliyet olmanın yanında, diğer bütün sektörleri de doğrudan etkileyen karayolu taşımacılığı, imalatçısından ihracatçısı, tek kamyon sahibinden filo sahibine, lastik tedarikçisinden yedek parça üreticisine, lokantacısına, hâsılı 84 milyon insanımıza dokunuyor. Türkiye'yi baştan başa kuşatan konforlu ve emniyetli yollarımızı yaparken aynı zamanda ülkemizin dünya ile bağlarını güçlendirdik, lojistik bir iddia kazandık. Bugün artık, dünya ticaret yolları üzerinde hakimiyetimizi ilan ettik" dedi.

"BÖLÜNMÜŞ YOL AĞIMIZI 28 BİN 339 KİLOMETREYE ÇIKARDIK"

Adil Karaismailoğlu, "Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma yolumuzda en önemli dayanağı karayolları yatırımlarımızın oluşturacağına yürekten inanıyorum. 19 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 119 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık ve bunun 689,2 milyar lirasını yani yüzde 62'sini karayollarımızın gelişmesine harcadık. Yatırımlarımız sayesinde hem doğu-batı koridorlarında hem de kuzey-güney akslarında altyapı ve üstyapı problemlerini büyük ölçüde çözdük. 2003 yılı öncesi mevcut 6 bin 101 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızı 28 bin 339 kilometreye çıkardık. Otoyol uzunluğumuzu 3 bin 532 kilometreye ulaştırdık. 2023 ve sonrası hedeflerimizle yapılacak 3 bin 767 kilometre ile birlikte 2035 yılında 8 bin 187 kilometre otoyol ağına ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

"AB'YE ADAYLIK SÜRECİNDE EN HAZIR SEKTÖRLERDEN BİRİ HÂLİNE DÖNÜŞTÜ"

"Sektörümüzü tam anlamıyla uluslararası taşımacılık sistemine entegre ettik" diye konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Ülkemizin AB'ye üyelik süreci ve dünyadaki gelişmeleri takiben, karayolu taşıma piyasasına ve mesleğe giriş koşullarını belirleyen, Avrupa Birliği mevzuatına uyumlu, kurumsallaşmayı esas alan yeni düzenlemeleri hayata geçirdik. AB mevzuatına içerik olarak yüzde 95 oranında uyum sağladık. Böylece karayolu taşımacılığı, AB'ye adaylık sürecinde en hazır sektörlerden biri hâline dönüştü" dedi.

"PANDEMİ SÜRECİNDE HAYAT DURURKEN, TAŞIMACILIK HİÇ DURMADI"

Koronavirüs sürecinde dünya ekonomisinde daralma görüldüğünü belirten Karaismailoğlu, "Daralmanın en başta etkilediği alan hiç şüphesiz taşımacılık sektörü oldu. İşte bu zor dönemde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak hayata geçirdiğimiz düzenlemelerle, tüm taşımacılarımızı destekledik.Pandemi sürecinde hayat dururken, taşımacılık hiç durmadı. Tüm dünyada, konteyner krizi yaşarken, ülkemiz güçlü karayolu sektörü ile ihracatını sürekli artırmaya devam etti. Bu zor günlerde dahi, uluslararası karayolu taşımacılığımız büyüme eğilimde. Uluslararası taşıma yapmak üzere, yetkilendirilen taşıt sayısında ise yüzde 16 artış yaşandı. Karayolu ile uluslararası ihraç taşımalarımızda genel olarak yüzde 20 artış var" dedi. Yapılan konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

 

YORUMLAR 37
  • bakanım 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın baanım yol işi artık yeter. Allah razı olsun bu işte katkısı olan kerkese. Artık Teknolojiye tüm yatırımı yapıp doların ipinden kurtulmamız lazım. Saygılar.
    Cevapla
  • Hakikati konuşan 2 yıl önce Şikayet Et
    Suanda ekonomik anlamda en guclu ulke turkiye. Herkesin elinde en iyi telefonlar var. Amasya valisi aciklama yapti. 4000 tl maasli sigortali calisacak eleman bulamıyoruz diyor. Ekonomik anlamda refah seviyemiz o kadar artti ki kimse artik iş begenmiyor. Herkesin elinde en luks telefonlar var. Kimse iş begenmiyor. Para begenmiyor. Iş var kimse calismak istemiyor.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede En çok Aç, Fakir ; Kadıköy, Moda, Sarıyer ve Villaların, Yazlıkların bol olduğu Chp,nin Oy Merkezleri Ege, Akdeniz Sahil Kesimlerinde, Yatlarında, Yazlıklarında Açlıkdan Nefesleri kokuyor. :))
    Cevapla
  • Ramo 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı gezi zekalılar da ilginç pahalı yol yorumları yapmış . Hatta uçakla git daha iyi diyen bile var. Sanki adamı zorla pahalı dediği yola sokuyorlar . Ulan ne ile hangi yol işine geliyorsa orayı kullan trol bozuntusu .
    Cevapla
  • Batandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    dolar 10 liraya gidiyor Allah aşkına
    Cevapla
  • laf 2 yıl önce Şikayet Et
    import export bilen Arkadaş! yediğin içtiğinden arabada kullandığın yakıttan doğalgaza giydiğin kıyafette bile dolar var. nasıl bi insan bu kadar cahil olabilir?
    Cevapla
  • Ğönül Dağlı 40 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin dolarla ne işiniz var import exportla uraşiniyor sunuz
    Cevapla
  • Biri 2 yıl önce Şikayet Et
    artık yaptıklarımızı ab için değil kendimiz için yapalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle