Pompada ÖTV marjı bitti

Akaryakıt fiyatında kur ve petrol artışını karşılayacak marj kalmadı. Önümüzdeki dönemde kur ve petrol fiyatındaki artış devam ederse, her artış pompa fiyatına yansıyacak. Burada, LPG ve motorinde ÖTV sıfıra kadar inerken, benzinde halen küçük bir marj bulunuyor.

Pompada ÖTV marjı bitti
Pompada ÖTV marjı bitti
GİRİŞ 13.10.2021 09:30 GÜNCELLEME 13.10.2021 09:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Akaryakıtta uygulanan eşel mobil sistemi kapsamında, artan maliyetlerin tüketicilere yansımaması için, kur ve petrol fiyat artışları ÖTV’den karşılanıyor. Ancak gerek kur gerekse petrol fiyatındaki aşırı artış, vergi oranlarında indirime yönelik marj bırakmadı. Yani akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV sıfır noktasına kadar geriledi. Bu durumda artan maliyetin vergi yoluyla karşılanmasının da sonuna gelinmiş oldu.

Eğer önümüzdeki dönemde kur ve petrol fiyatındaki artış devam ederse, her artış pompa fiyatına yansıyacak. Burada, LPG ve motorinde ÖTV sıfıra kadar inerken, benzinde halen küçük bir marj bulunuyor.

Bu konuda vergialgi.net’te bir makale yayınlayan Gelir İdaresi E. Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nazmi Karyağdı, DÜNYA’ya yaptığı açıklamada, sistemin şu ana kadar akaryakıt kaynaklı enflasyonun önlendiğini söyledi.

Eşel mobil sistemden vaz geçilmesi halinde verginin fiyata eklenerek litre başına 2.5-3 lira arasında zammın otomatik olarak pompa fiyatına yansıtılacağı anlamına geldiğini bildirdi.

YORUMLAR 3
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    geçmişte petrolün 100 dolar olduğu zamanlarda benzin 5 tl değilmiydi. asıl fahiş fiyatlar burada 5 markette boşuna arıyorlar.
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani şu anda benzin 12 lira. Bu iş çok fena patlayacak. Hala inat ile boş kasa kuru yükseltmek için her şeyi yapan başkan bize Çiller'li yılları yeniden yaşatıyor. Bu iyi günler daha en kötüsünü görmedik.
    Cevapla
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    kdv marjından devam edilmeli yoksa enflasyon 25 çıkar
    Cevapla