Cezayir verilen tavsiyeyi reddetti... 'Türkiye'nin izinden gittiler'

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) dış borçlanmaya yönelik tavsiyesini reddeden Cezayir'in Türkiye'nin izinden gittiği ifade edildi.

Cezayir verilen tavsiyeyi reddetti... 'Türkiye'nin izinden gittiler'
Cezayir verilen tavsiyeyi reddetti... 'Türkiye'nin izinden gittiler'
GİRİŞ 13.10.2021 09:38 GÜNCELLEME 13.10.2021 09:38
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) dış borçlanmaya yönelik tavsiyesini reddetmesi Arap basınında büyük yankı buldu.

CEZAYİR, ASKERİ KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Cezayir'in Afrika kıtasında istikrarlı ülkeler arasında yer aldığı ifade edilirken 2021'in sonunda (petrol ve doğalgaz hariç) 4,5 milyar dolarlık ihracatla rekor kırdığı belirtildi. Cezayir'in askeri kapasitesini güçlendirip Kuzey Afrika ve Güney Akdeniz'de bir güç haline geldiğinden bahsedildi.

CEZAYİR, TÜRKİYE'NİN İZİNDEN GİTTİ

Uluslararası arenada rehin kalmamak için bağımsız bir siyaset izleyen Cezayir'in Türkiye'yi örnek aldığı vurgulandı. Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi;

"Cezayir, Türkiye'nin izinden giderek ve deneyimlerinden yararlanarak istikrarlı bir şekilde ilerlemeyi başarmış, Afrika kıtasında Uluslararası borçlanmayı reddederek baskılardan kendini kurtaran ilk ülke olmuştur"

CEZAYİR, BİRÇOK TÜRK İNŞAAT FİRMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Afrika kıtasının yüzölçümü olarak en büyük ülkesi Cezayir, aynı zamanda dünyanın en fazla petrol rezervine sahip ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. Son yıllarda inşaat sektörüne yapılan yatırımların arttığı Cezayir, birçok Türk inşaat firmasına ev sahipliği yapıyor.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 15
  • süleyman şah 2 yıl önce Şikayet Et
    cezayir r.t.e.'nin izinden gitmiştir,eski türkiye'nin izinden gitseydi köle olmuşlardı...
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Sülüman r.t.e deyil Türkiyenin izinden gidilir beynin mi sulandi
    Cevapla
  • TRT Word'e Destek 2 yıl önce Şikayet Et
    Küreselciler bu yüzden Türkiye'yi sevmiyor.
    Cevapla
  • Ramo 2 yıl önce Şikayet Et
    Size de bedelini ödetirler. Biz 2011 MİT krizi 2013 gezi kalkışması, 17/25 Aralık polis darbesi, 6_8 Ekim 2015 çukur terörü , 2016 fetö askeri darbesi , ABD kaynaklı kur saldırısı gibi her hangi bir Ülkenin 100 yılda karşılaşsa batacağı saldırılarla karşılaştı ama Türkiye 2009 dan bu yana IMF den borç almadığı için bağımsızlığını ilan etti ve kendi savunma sanayisini kurdu . Bağımsız dış politikası ile Karabağ'ı Ermeni işgalinden kurtardı , Mavi Vatan ilan edilerek Karadeniz de tek seferde bulunan en büyük doğalgaz keşfi ve Akdeniz'de arama yapıyor . Suriye'de pkk ya ABD & İsrail devleti kurdurtmadı . Kıbrıs'ta kapalı Maraşı açtı. Ayasofya 100 yıl sonra ibadete açıldı .
    Cevapla
  • süleyman şah 2 yıl önce Şikayet Et
    evlat,unutma,bedelini ödemeden devlet olunamaz,öyle ki imparatorluk kuramazsın,herşeyin bir bedeli vardır...
    Cevapla
  • 07 METOS MEHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık Ramo, doğru analiz etmişsin, bizim ülkemize karşı şeytanın ordusu ile birlikte çalıştılar ama başaramadılar, yıkamadılar, hala dim dik ayaktayız bundan sonrada bir halt edemezler, süper güç yolunda ilerliyoruz.
    Cevapla
  • burak 2 yıl önce Şikayet Et
    maşAllah bizi takip in dünyada ya birinci ya ikinci olursunuz
    Cevapla
  • Capla hama 2 yıl önce Şikayet Et
    Haa anladım..iflas etmişker
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle