'İntikam' silahı bulundu! Ses hızının beş katına ulaşabiliyordu!

İngiltere'nin Kent şehrinde İkinci Dünya Savaşı sırasında fırlatılan tarihin ilk süpersonik silahının kalıntıları ortaya çıktı. Nazi V2 roketi dakikalar içinde ses hızının beş katına çıkabiliyordu.

'İntikam' silahı bulundu! Ses hızının beş katına ulaşabiliyordu!
'İntikam' silahı bulundu! Ses hızının beş katına ulaşabiliyordu!
GİRİŞ 12.10.2021 21:32 GÜNCELLEME 12.10.2021 21:32
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İngiltere’de H. E. Services Plant adlı bir kurumdan uzmanlar St. Mary's Platt yakınlarında, Londra'daki hedefini vurmadan önce düşen ve patlayan bir Nazi V2 roketinin kalıntılarını buldu. Araştırmacılar sit alanından yaklaşık 800 kilo enkaz çıkardı.

SES HIZININ BEŞ KATINA ULAŞTI

Yapılan açıklamaya göre roket, 14 Şubat 1945'te saat 12:25 civarında Lahey'den ateşlendi ve fırlatıldıktan sonraki ilk dakikalarda "ses hızının beş katına" ulaştı. Bunu takiben, füzenin motoru otomatik olarak kapatıldı. Ardından Dünya yüzeyinin 90 km üzerine çıktı ve sesin üç buçuk katı hızla sahaya düştü.

Bununla birlikte roket, on yıldan fazla bir süredir Nazi 'intikam' silahlarını araştıran arkeologlar kardeşler Colin ve Sean Welch tarafından keşfedildi.

Colin, "Genellikle en çok kalıntıyı kraterin giriş noktasının en uzak tarafında bulmayı bekleriz ama bu sefer oraya gittiğimizde hiçbir şey yoktu. Roket çok hızlı hareket ettiğinden tamamen toprağın altına gömüldü” diye konuştu.

Naziler tarafından geliştirilen tarihteki ilk süpersonik silahın kalıntıları bulundu: Ses hızının beş katına ulaşabiliyordu - 9

4 GÜNDE ORTAYA ÇIKARILDI

Kardeşler, Eylül ayının sonunda krateri kazmak için mekanik bir kazıcı ve kürek kullanarak dört gün geçirdiklerini söyledi.

Diğer taraftan, Smithsonian Ulusal Hava ve Uzay Müzesi'ne göre, V2 roketleri (V1 bombaları ile birlikte), Nazi Almanyası'nın savaşı kendi lehlerine çevirmek amacıyla giriştiği son çabalarının bir parçasıydı.

EN AZ 10 BİN İŞÇİ ÜRETİM SÜRECİNDE ÖLDÜ

Araştırmacılar,  'Vergeltungswaffe Zwei ('İntikam Silahı İki') olarak da bilinen V-2'nin, bir silah olarak ilk kez konuşlandırılmasından iki ay sonra Kasım 1944'te kamuya açıklandığını belirtti. En az 10 bin toplama kampı işçisi, üretim sürecinde öldü.

Savaştan sonra hem ABD hem de Sovyetler Birliği ele geçirilen V2 roketlerini kendi roketlerini geliştirmek için kullandı. Süpersonik silah, günümüz modern fırlatma araçlarının atası olarak nitelendiriliyor.

Naziler tarafından geliştirilen tarihteki ilk süpersonik silahın kalıntıları bulundu: Ses hızının beş katına ulaşabiliyordu - 3

BİRÇOĞU HEDEFİNE ULAŞAMADI

Welch kardeşler, V-2 roketlerinin müttefik uçak saldırılarından kaçınmak için gece fırlatıldığını, ancak bunun daha kötü isabete neden olduğunu ve birçoğunun hedeflerine ulaşamamasına neden olduğunu söyledi.

Roketler ayrıca fırlatma için önemli miktarda alkol gerektiriyordu (aslında 30 ton patates), bu da Almanya'nın o sırada yaşadığı gıda krizini daha da kötüleştirdi.

Sean, "Roketler Almanlar için muhtemelen daha çok manevi bir değere sahipti ve savaşın gidişatı onların aleyhine döndükten sonra onlara umut veriyordu" dedi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 15
  • Ahmedi 2 yıl önce Şikayet Et
    Kur'an neden değerlidir? biliyor musunuz. "İnsana Değer verdiği için" eğer siz insana değer vermez iseniz bilin ki hiç bir şey başaramazsınız.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sene olmuş 2021 biz yatmaya devam....
    Cevapla
  • kürt 2 yıl önce Şikayet Et
    sene olmuş 2021 senin gibler halen yatıyor
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende 80 sene yatan zihniyeti değil 20 senedir çalışanları destekle.
    Cevapla
  • Argıthanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    2003 e kadar heykel yaptık daha ne istersinki ?
    Cevapla
  • Pisagore16 2 yıl önce Şikayet Et
    Yatma da çalış öyleyse..
    Cevapla
  • Yurttaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hedefine ulaşmış olsaydı Almanya avrupanın tek sahibiydi
    Cevapla
  • Vatandaş ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar 1944 te neler üretmiş
    Cevapla
  • esteban41 2 yıl önce Şikayet Et
    abartmayın lütfen. o tarihte ancak 5 dakika uçabilecek bir ses üstü roket tabiki dakikalar içinde ses hızının üstüne çıkacak. yoksa nasıl ses üstü hızla uçabilirki ? yoksa sesüstü hıza çıkması için bir kaç saat mi geçmesi lazım. füzenin havada kalma ömrü zaten 5 dakika.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ses hızı, havada, deniz seviyesinde ve 20 °C sıcaklıkta 343.2 m/s olarak alınır. 5 dakika X60 saniye=300 saniye ses hızı saniyede 343,2 metre ise x 300=102960metre yani 102 km yapar sesin 5 katı=510 km Fransa dan İngiltereyi vurur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle