Başkan Erdoğan'dan yatırımcılara çağrı: Türkiye'ye güvenen pişman olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'daki Toplu Açılış Töreninde yerli ve yabancı yatırımcılara seslenerek "Gelin hep birlikte kazanalım, kapılarımızın yatırımcılara açık olduğunu tekrarlamak istiyorum" dedi.

GİRİŞ 09.10.2021 14:36 GÜNCELLEME 09.10.2021 14:53
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi Temel Atma ve Adana'da Yapımı Tamamlanan Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye'ye güvenip yatırım yapan kimse pişman olmaz. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm yatırımcıları küresel üretim ve lojistik sisteminin yeni baştan kurulduğu şu dönemde Türkiye'nin kendilerine sunduğu imkan ve fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "Yeşil Kalkınma Devrimi ile sanayiden ihracata her alanda ülkemizi yeni bir seviyeye çıkartıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar;

Yaklaşık iki buçuk yılın ardından tekrar bizleri bir araya getiren rabbime ham ediyorum.

Adana'ya boş gelinmez. Önemli projelerin açılışını yapıyoruz. Bugün 2,2 milyar liralık kamu yatırımı ile 1,8 milyar liralık özel sektör yatırımlarının açılışını yapıyoruz. Eğitimde 63 okulu, gençlik ve sporda yeni stadyumun ikmal inşaatının, 1000'er kişilik 2 öğrenci yurdunun açılışlarını yapıyoruz. 250 yataklı Ceyhan Devlet Hastanesi'nin, 112 biriminin de aralarında bulunduğu yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Lojmanların resmi açılışlarını yapıyoruz. Adana Mersin arasındaki tamamlanan kısımlarını hizmete alıyoruz. İller Bankamızın çeşitli ilçelerinde tamamladığı alt yapı üst yapı projeleri ile TOKİ projelerini hizmete açıyoruz. 

Tarımda kırsal kalkınma ve orman yatırımlarının resmi açılışlarını yapıyoruz. Kültür ve turizmde yeni müzenin ikinci etabının da açılışını yapıyoruz. Sanayi ve teknolojide Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteklediği projeler ile alt yapı yatırımlarının açılışlarını yapıyoruz.

Hizmet birimlerinin resmi açılışlarını da buradan gerçekleştiriyoruz. Çukurova Üniversitemizin tamamladığı birçok yatırımı var. Açılışlarını yapacağız. 

Salgın döneminde faaliyete geçen 26 fabrikanın da açılışını gerçekleştiriyoruz. Temelini atacağımız Polipropilen Üretim Tesisi ve fabrikalar Türkiye'nin nasıl kararlılıkla ilerlediğinin sembolüdür. Ceyhan endüstri bölgesini 2007'de kurduk. Amacımız polipropilenin üretilmesini sağlamaktı. Bu işi yapan şirketimiz 1,7 milyon dolarlık yatırım yapacak. 

TÜRKİYE'YE GÜVENEN PİŞMAN OLMAZ

Otomotiv ardından 2. sırada yer alan kimya sektöründe dış ticaret açığı vermekten kurtulacağız. Türkiye'ye güvenip yatırım yapan hiç kimse pişman olmaz. Tam tersine, sağladığı büyük kazançtan hep memnuniyet duyar. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm yatırımcıları Türkiye'nin kendilerine sunduğu imkanları ve fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum.

MİLLETİMİZ İSTİYOR BİZ YAPIYORUZ

Bay Kemal fabrika var mı diyordun 26 fabrikayı açıyoruz. Dünyanın krizlerin pençesinde kıvrandığı dönemde yapılan yatırımlar iş insanlarımızın vizyon derinliğine işaret ediyor.  Yükselen her yeni fabrika bacası geleceğimize daha güvenle bakmam. Açılışını yaptığımız Ceyhan Endüstri Bölgesi gibi 23 büyük çaplı tesis daha ekliyoruz, bu 83 bin ilave istihdam sağlayacağız.

Dijitalleşme ve yapay zeka gibi teknolojinin sağladığı yeni imkanları en iyi şekilde kullanacağız. 

Milletimiz bizden yatırım istiyor, üretim istiyor, güvenlik ve huzur istiyor, işte istihdam işte güvenlik ve huzur. Milletimiz istiyor biz yapıyoruz. Bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. 

İHRACATIMIZ REKORLAR KIRIYOR

Gelişmiş ülkeler ihtiyaçlarını karşılamak için ülkemize yöneldi. İhracatımız rekorlar kırıyor, fabrikalarımız harıl harıl çalışıyor. İstihdamda salgın öncesi dönemin üstüne çıktı. Yüzde 1,8 büyürken, bu yılın ilk çeyreğinde 7,2, ikinci çeyrekte ise 21,7 oranıyla yükseliş trendini sürdürdü. Küresel düzeyde enerji fiyatları fahiş oranlarda arttığı halde, biz bunları 3'te biri 5'te biri oranda yansıtıyoruz. ABD'nin, İngiltere'nin halini görüyorsunuz benzin yok benzin! 

Her badireden ülkemizi nasıl kurtardıysak bugün de öyle olacak. 19 yılda 81 ilimizde Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş yatırımlar yaptık. Son 19 yılda 50 milyar Adana'ya yatırım yaptık. 10496 adet derslik yaptık, ikinci bir üniversite kurduk. 45 spor tesisi kurduk. 9 milyar liralık sosyal yardım yaptık. 

4107 konut yapımı sürüyor. 7 adet millet bahçesi projemiz var. 2'si tamamlandı. 5'inde çalışma sürüyor. Adana'ya 11 baraj 1 gölet inşa ettik. Sulama projeleriyle 925 bin dekar araziyi sulamaya açtık. 

YORUMLAR 58
  • İskenderun lu 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Reis sen ne dersen arkandayız. Millet arkanda gururla yanındayız.
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım sizi sevmeyen grup çok ileride pişman olacak gruptur parti içinde kibir bencillik karaktersizlik yapan ve partiyi kirleten kim olursa olsun çürük elmaları temizledikten sonra sizin bunu ülkeye katacağız daha çok şey var
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Enerji bakanım , Fatih Dönmez,barajların su azalmasına karşı , barajın üstüne yüzen ges, çevresine ges, Rüzgar alan yerlerine Res, iletim masrafı olmadan elektrik üretin barajın iletim hattına verin. bir taş ile dört kuş vurunuz.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    10 yıl içinde, ülkemizde 100 milyon güneş paneli, 10.000 Rüzgar Tribünü, 2 adet Nükleer santral, 1000 adet jes tesisi, 1000 adet biyogaz tesisi, 1000 adet yüzen ges tesisi ve böylelikle 100.000 Mw temiz enerji ile 2030 yılına 200.000 mw kurulu güçle girmeliyiz. Gelecek Temiz enerjide. Elektrikli araçlar için elektriğe çok ihtiyacımız olacak.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gemide yanan ateş varya bağımsızlığın boyun eğmemenin dik duruşun eyvallah etmemenin sembolü bu ateşle birlikte amerika ve avrupa ülkeleri köpekleri olan pkk ya talimat verip yangınlar çıkardılar yanı sen bize biat etmez doğal gaz ateşini yakarsan bende ülkeni yakarım dediler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle