Türkiye için güzel haberler peş peşe! Dünya devinden yeni yatırım kararı

Dünyaca ünlü moda firması Hugo Boss Türkiye'de üretimini artırma kararı aldı. Hugo Boss, Türkiye'nin kendileri için en önemli kaynak ülke durumunda olduğunu kaydetti.

GİRİŞ 08.10.2021 08:57 GÜNCELLEME 08.10.2021 11:10
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkiye'de üretimini artırmak için düğmeye basan moda devi Hugo Boss, önümüzdeki yıl istihdamını 1.000 kişi artıracak.

Pandeminin ardından Batılı firmaların vazgeçilmez tedarikçisi konumuna yükselen Türkiye, ardı ardına dünya devlerinden aldığı yatırımlarla dikkatleri üstüne çekmeye başladı. Son yatırım haberi de Alman moda devi Hugo Boss'tan geldi.

22 yıl önce İzmir'de kurduğu takım elbise fabrikasıyla Türkiye pazarına adım atan şirket, hedef büyüttü. Sabah'ın haberine göre, Ülkemizde olmaktan son derece mutlu olduklarını söyleyen Hugo Boss AG Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Haiko Schafer, "22 yıldır buradayız. İlerisi için çok net planlarımız var, Türkiye'deki operasyonu büyütmek istiyoruz. 3-4 yıl içinde İzmir'deki fabrikamızın kapasitesini iki, hatta üç katına çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Dünyadaki en büyük üretim tesisleri konumundaki, 3.300 kişinin çalıştığı İzmir'deki fabrikalarında ilave 2022 sonuna kadar 1.000 kişilik istihdam yaratmayı hedeflediklerini açıklayan Schafer, "Hedefimiz önümüzdeki 5 yılda iş hacimimzi iki katına çıkarmak" dedi.

 

Dünyayı sarsan yeni krize çözüm Türkiye oldu! Üç dünya devi şirketten yatırım hamlesiDünyayı sarsan yeni krize çözüm Türkiye oldu! Üç dünya devi şirketten yatırım hamlesi


EN FAZLA ALIM YAPTIĞIMIZ ÜLKE

Türkiye'nin işgücü verimliliğinin en yüksek olduğu ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken şirketin COO'su Schafer, "22 yılda İzmir'e toplam 90 milyon euroluk yatırım yaptık. 2022 yıl için yapacağımız 4 milyon euroluk yatırım, bugüne kadar yaptığımız yıllık ortalama yatırımın yüzde 30 üstünde olacak" diye konuştu. Ege Serbest Bölgesi'nde yer alan üretim tesislerini büyütmeye odaklanacaklarını anlatan Schafer, satın alma yaptıkları ülkeler arasında Türkiye'nin bir numara olduğunu kaydetti: "En fazla ürünü değer olarak buradan satın alıyoruz. Ayda iki basamaklı milyon euroluk alım yapıyoruz, önümüzdeki yıl bu rakam üç basamaklı olabilir. Şu anda Türkiye bizim için en önemli kaynak ülke durumunda. Tedarik zincirimizin yüzde 40'ı EMEA bölgesinden geliyor. Yakın tedarike daha da odaklanacağız, bu bölgeden yaptığımız tedarik oranını yüzde 60 artıracağız. Aynı oran Türkiye alımları içinde geçerli olacak."

STRATEJİK ORTAKLARIMIZ VAR

Türkiye'den tedariklerinin önümüzdeki dönemde daha da artacağının altını çizen COO Haiko Schafer, artan lojistik maliyetlerine karşın Türkiye'nin Avrupa'ya yakınlığı ile ciddi bir avantaj sunduğunu vurguladı. Bu nedenle Türkiye'de yaptıkları doğrudan üretimin yanı sıra farklı firmalarla da çalıştıklarını kaydeden Schafer, şunları anlattı: "Türkiye'den ağırlıklı olarak örgü ürünleri, dokuma pantolon alıyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 10 firma ile stratejik iş ortağımız var. Burada tercihimiz çok sayıda tedarikçiyle çalışmak değil, daha az sayıda stratejik ortaklık ile ilerlemek yönünde."

ÇİFT VARDİYALI SİSTEME GEÇİLDİ

HAZIR giyim ve konfeksiyon sektörü, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9 artışla 1 milyar 948 milyon dolar, ocakeylül döneminde de yüzde 22.3 artışla 14 milyar 810 milyon dolar ihracat gerçekleştirirken, talep artışı sektöre çifte rekor getirdi. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Gültepe, "Küresel tedarik zincirindeki değişimin pozitif etkilerini giderek daha fazla hissediyoruz. Sektör, eylülde yüzde 81 ile salgın öncesinin kapasite kullanım oranlarına yaklaştı. İhracata çalışan firmalarda kapasite kullanımı yüzde 85'in de üzerine çıktı. Bazı firmalar, siparişlere yetişebilmek için vardiyalı sisteme döndü" diye konuştu.

ABD'Lİ ŞİRKETTEN TÜRKİYE ADIMI

ABD'li sigorta şirketi Chubb, sağlık sigortası alanında faaliyet gösteren Cigna'nın Türkiye ve Asya-Pasifik bölgesindeki faaliyetlerini satın alıyor.  

ABD'li sigorta şirketi Chubb, sağlık sigortası alanında faaliyet gösteren Cigna'nın Türkiye ve Asya-Pasifik bölgesindeki faaliyetlerini 5.75 milyar dolara satın almak için anlaştı.

Açıklama iki şirket tarafından yapıldı.

Buna göre göre Chubb, Cigna'nın Türkiye'deki ortaklıkta bulunan %51 payın yanı sıra Güney Kore, Tayvan, Yeni Zelanda, Tayland, Hong Kong ve Endonezya'daki kaza ve sağlık sigortası faaliyetlerini almış olacak.

DÜNYA DEVLERİ 'TÜRKİYE' DİYOR

POLONYALI hazır giyim markası LPP ve İsveçli mobilya perakendecisi IKEA Türkiye'ye yönelik yatırım planları açıklarken, Alman ilaç şirketi Boehringer Ingelheim ve Belçikalı paketleme şirketi DW Reusables da Türkiye'de yeni yatırımlara imza attı. Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Konfederasyonu'nun (EURATEX) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hadi Karasu, Polonya ve İtalya'daki çok sayıda firmayla Türkiye'de üretimi görüştüklerini belirtti. Karasu, online satışın kaçınılmaz hale gelmesinin yeni tedarik zinciri ihtiyacını doğurduğunu kaydetti.

YORUMLAR 20
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede üretici hakkını tam almıyor. Sıkıntı büyük. Bu çarkta bi sorun var. Bütün meşakkat bizde kaymağını yiyen başkaları bu olamaz. Eğer iş markada ise bizim markalarımız olmalı. Bize ne onun bunun markasından. Türkiye herkese kumaş satmak zorunda değildir. Benim görüşüm Türkiye yurtdışındaki gurbetçileri profesyonel organize ortak pazara dahil etmeli. Servis, bayii, temsilci, pazarlama. Mesele çok basit. Bir kaç tane dev elbise şirketini satın alacak. Bu şirket ile bayiiler oluşur. Al sana lokomotif anlayış
    Cevapla
  • Çorumlu 2 yıl önce Şikayet Et
    2tlye yap 200 dolara sat bi shirtü
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Üretim oklarının Türkiye'ye dönmesinin sebebi ucuz işçilik değil. Global taşımacılığın sıkıntıya girmesi ve hızlı tedarik etmenin ucuz işçilikten daha ön plana çıkmaya başlamasıdır. Türkiye dünyanın tam merkezindeki bir ülkedir. Her yere hem deniz yolu hem de kara yolu ile çok kısa sürede malları ulaştırabilmektedir. Bu süreç iyi yönetilmeli fırsatlar kaçırılmamalı...
    Cevapla
  • urfa 2 yıl önce Şikayet Et
    ucuz işçi memleketi. yakında 200 dolara çalışan işçiler olacak.
    Cevapla
  • sen 2 yıl önce Şikayet Et
    urfalı doğru diyor 2001 yılında askeri 122₺ 18 kuruşmuş biz eskiden etimizden sütüne kadar bir kuş sütü eksik yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızdaydı ne zaman böyle büyük global firmalar geldi fakirleştik demi urfalı ulan hasetinizden patlıyorsunuz ülkenizin gelişmesi büyük yatırımlar çekmesinde gururlanmak için insanda milli duygu olması lazım ama gırtlak sevgisi vatan sevgisini geçince adı sanına kandığımız böyle 3-5 müsveddeler çıkıyor
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumun da biraz ucuz işci polemiğine benzemkte urfalıı kardeşim ama biraz da şöyle bu yandan bu fukir görüşle düşünmeniz gerek ülkende ne kadar az işsiz olursa o kadarda işçinin maaşları artar! Çünkü herşey arz ve talep meselesi ayni ticarete pazardaki ürün fiyatlarına benzemekte! Her zamam üretime yatırım güzel birşeydir! Her açılan fabrika düşen işsizlik ve neticede yükselen maaş demektir!
    Cevapla
  • Malazgirt...71 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarlandaki karpuzu 30 TLye mi yoksa 40 TLye mi toplattırırsın......
    Cevapla
  • aaaa 2 yıl önce Şikayet Et
    işçilik ucuzladıkça gelir.çin ve vietnam gibi ülkelerin yerini alıcaz.
    Cevapla
  • sen 2 yıl önce Şikayet Et
    çin şuan abd den sonra dünyanın en büyük ekonomisi oldular ucuz işçilikle vizyon yakalayıp dünyanın tüm global markalarını çekip teknolojiyi kendi mühendisleri öğrendi , yetkinlik kazandı ve kendi global markalarını oluşturdular ama sizde bunu araştıracak bilinç , düşünecek akıl doğal olarak idrak edecekde beyin olmadığı için çini vasat ülke sanıyorsunuz aynı şuan ülkemizi kendiniz gibi 3 dünya ülkesi gördüğünüz gibi vasat kafileyesiz elemanlar aaa ya
    Cevapla
  • Malazgirt...71 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin kara kaşın için değil ; tabiki çıkarı için geliyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle