Bu yapılan TL'ye operasyon değil de ne! İşte dolardaki yükselişin nedeni

Güne 8,90 TL'den başlayan dolar/TL kuru gün içinde 8,97 TL'ye çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Dolardaki bu yükselişin nedeni vatandaşlar tarafından merak edilirken işin arkasından Reuters'ın yalan haberi çıktı.

GİRİŞ 08.10.2021 16:20 GÜNCELLEME 08.10.2021 16:20
Bu Habere 228 Yorum Yapılmış

Haber7

Dün 8.86 liraya kadar gerileyen dolar güne 8.90 liranın hemen üzerinde başladı ve gün ortasında rekor seviyeye çıkarak 8,97 TL'ye çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 

Dolardaki bu ani yükselişin nedeni ise Reuters ajansı tarafından ortaya atılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TCMB Başkanı'ndan soğuduğu yönündeki haberler üzerinde TL'de yaşanan dalgalanma oldu.

YALAN HABER PİYASAYI KARIŞTIRDI

Reuters'ın ortaya attığı ve yalan olduğu orta çıkan "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun faizleri yeteri kadar hızlı indirmediği için görevden alabileceği" iddiası Türk Lirası'nın dolar karşısında ani bir değer kaybı yaşamasına ve 8,97 TL ile kurun rekor seviyeye çıkmasına neden oldu. 

Öte yandan ABD'de 10 yıllık devlet tahvillerinin getirisi yaklaşık 3.5 ayın zirvesine çıktı. Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi de yüzde 0.3 artışla 94 puanın üzerine tırmandı.

YORUMLAR 228
  • 61KENARABENİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Cözüm aslında cok basit...Haberin yalan olduğu dünyaya ilan edilsin ve bu haberden önceki kur ile haberden sonraki durum arasında oluşan fark reuters ve bu haberi yapan yalancılardan alınsın bu cok basit. ..
    Cevapla
  • Şems 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten kim olduğunu hatırlamıyorum ama birisi söylemişti dolar yeniyila kadar 9.30 9.50 leri görecek diye şu zamanlar zor olacak kış da önümüzdeki yılın ikinci çeyreği işareti var. 2023 e giden sonyilda değişik olaylar olabilir birazdaha sabırla ve itidalle şu tarihe varalım.
    Cevapla
  • ehlen ve sehlen 2 yıl önce Şikayet Et
    alın size dış mihrak, bakın nasılda kriz çıkarmaya çalıyorlar
    Cevapla
  • xray 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçaklar en kritik zamanlarda nifak yayarlar.
    Cevapla
  • Hüseyin Özer 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne yaparsa yapsın Türkiye Cumhuriyeti ileriye yükselerek yol almaya devam edecektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle