Dünyayı sarsan yeni krize çözüm Türkiye oldu! Üç dünya devi şirketten yatırım hamlesi

Küresel ticarette son aylarda en büyük sorun taşımacılık maliyetleri. Pek çok uluslararası firma ürünlerini zamanında tedarik edemiyor. Bu durum Türkiye için fırsat doğurdu. Üç yatırım haberi peş peşe geldi.

Dünyayı sarsan yeni krize çözüm Türkiye oldu! Üç dünya devi şirketten yatırım hamlesi
Dünyayı sarsan yeni krize çözüm Türkiye oldu! Üç dünya devi şirketten yatırım hamlesi
GİRİŞ 07.10.2021 15:26 GÜNCELLEME 07.10.2021 15:26
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Dünyada navlun krizi derinleşiyor.

Denizyolu taşımacılık fiyatlarında bir önceki yıla göre 10 kata varan artışlar var.

Pek çok ülkede üreticiler tedarik sürelerini birkaç ay sonrasına ötelemiş durumda. Bu durumu aşmak isteyen küresel şirketler yatırım için rotayı Türkiye'ye çevirdi.

İsveç merkezli mobilya zinciri IKEA, Türkiye'deki mevcut üretimine ek olarak büyük montanlı yatırıma hazırlandığını duyurdu.

Şirket, koltuk, kanepe, kitaplık, gardırop ve mutfak dolapları kategorilerinde üretim için anlaşmalar yapmaya hazırlanıyor.

GİYİM DEVİ SİPARİŞLERİNİ ARTIRIYOR

Yatırıma hazırlanan bir diğer şirket ise Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük giyim tedarikçisi LPP, Asya'daki alımlarının bir kısmını Türkiye'ye kaydırmak için harekete geçti.

Sektör yetkililerine göre, yeni sezon koleksiyon ürünleri teslimatında 3 hafta gecikme yaşayan şirket Türkiye'den alım oranını 2-3 kat artırmayı planlıyor.

İLAÇTA 150 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Bir diğer yatırım haberi ilaç sektöründen geldi.

Almanya merkezli küresel ilaç şirketi Boehringer Ingelheim, 150 milyon liralık yatırım kararı aldı.

Şirket diyabet, merkezi sinir sistemi ve kardiyovasküler hastalık alanlarındaki bazı ilaçları ilaçlarını Abdi İbrahim tesislerinde üretecek.

YORUMLAR 49
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar tamam ülkemiz suanda muhteşem bir konumda degil kabul ediyorum ama inanın Avrupa da da işler öyle eskisi gibi değil doğal gaz 8 ayda suan tam 3 katına çıktı yani şöyle düşün gecen sene 500 TL ödüyordun şimdi 1500 TL fatura gelicek aynısının burda bizlere olduhunu düşünün devletimiz emin olun bu zamların çoğunu yansıtmadı bizim ülkemiz daha önce de oldugu gibi vergiyle geçinen vergiyle maaşları ödeyen bir ülkeydi şimdi çok boş muhabbet yapmayıp çok çalısıp üretmek ihraç etmek gerekir o zman karşında dolar buz gibi erir cari fazlası veren ülke haline gelirsin ama dışardaki hiçbir ülke Boyle güçlenmemizi istemiyor lar o yüzden de döviz düşmüyor.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    avrupa kaliteli mal sat kendine kalitesiz sey avrupa verdigin seye garanti ver tr halk sikayet etti mi dayak at burda zaten sorun var demek
    Cevapla
  • Cengaver 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman gelmeyin
    Cevapla
  • Mete 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana bana istihdam olacak ne demek gelmeyin.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olmasa bu gariban dünyanın hali ne olurdu?!
    Cevapla
  • Viladimir 2 yıl önce Şikayet Et
    Marketler öyle böyüdülerki tehlikeli oldular çinli ve diger zevatta internet ticarette canavarca büyüyor sonra geç kalacaksiniz müdahaleye Hangi ülke izin verir!! çinli gelecek ve bizi soyacak bir dikkat lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle