Piyasaları Haber7'ye yorumlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kuru ve Merkez Bankası'nın faiz kararına dikkat çekti. Kur ve altın fiyatlarında Merkez Bankası'nın kararının etkili olacağını söyleyen Memiş, altın için bir sonraki durak 520 TL seviyesi dedi.

İşte İslam Memiş'in Haber7'ye yaptığı o açıklamalar;

Küresel ekonomileri olumsuz yönde etkileyen risklerin arttığı bir haftaya başladık. Özellikle enerji krizi dünya ekonomileri için çok önemli. Bu enerji krizi sanayi, gıda ve tarım sektörünü olumsuz yönde etkileyen faktörler. Kömür, doğalgaz, petrol fiyatları artmaya devam ediyor. Emtia fiyatlarının artması küresel piyasa endişelerini gündeme getiriyor. Olumsuz anlamda ciddi bir son çeyrek geçireceğiz. Özellikle küresel ekonomileri meşgul eden durumlar büyüme endişelerini tekrar gündeme getirecek.

Yurtiçi piyasalarda dolar kurunu yakından takip etmeye devam ediyoruz. Dün 8.90 Lira seviyesine yükselen bir kur gördük. Düşüşlerin kalıcı olmadığını görüyoruz. Gözlerimiz Merkez Bankasında. Merkez Bankası geçen ay yaptığı gibi faiz indirimi yapacak mı veya pas mı geçecek yakından takip edeceğiz. Dolar - TL kurunda kısa vadede bir geri çekilme mümkün olabilir. Bu geri çekilmeler alım fırsatı olacaktır. Yıl sonuna kadar 9 Lira seviyesinin üzerinde bir kur görmemiz mümkün olacaktır.

Gram altın - TL fiyatı 500 Lira seviyesinin üzerinde tutunmaya devam ediyor. Gram altının bir sonraki yukarı yönlü hamlesinde 520 Lira seviyesini göreceğiz. Yükselişler devam edecek. Gümüşün gram fiyatı da aynı şekilde. Düşüşler kalıcı olmuyor yükselişler devam ediyor. Yarın Amerika’da tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Bu tarafı da yakından takip ediyoruz. Yarın piyasaların yönünü daha net görmüş olacağız.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • On gram altın 07.10.2021 23:10
    Geçen sene 500 den altın aldım. Hiç böyle şeylere de aklım çalışmaz. Bu sene aynı seviyeye yeni geldi. Kazandığımı yiyecem bundan sonra.
  • kuyumcu 07.10.2021 19:32
    altın hala dünyada en güvenli yatırım aracı. yıl sonu 600 bulur.
  • CAN BAR 07.10.2021 17:14
    Eyyyyy Türk halkı altın bir yatırım aracı değildir Altından para kazanılmaz Sadece TL deki dalgalanmaya karşı korur Herşey Artışla paralel artıyor Zaten bişey olmaz NOLCEK artış çok az oluyır 20/500 bu kadar artıştan NOKCEK
  • Zotto 07.10.2021 17:05
    Bir metal icin deger mi
  • Metin 07.10.2021 16:50
    Geçen sene 485 ten altın aldım ekimde şubatta 405 olmuştu. Ya gene olursa cancazım.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek