LC Waikiki'nin patronundan giyim enflasyonu uyarısı

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, pamuk fiyatlarındaki artışın devam etmesi durumunda giyim enflasyonunu olumsuz etkileyeceğini belirtti. Küçük, pamuk fiyatlarında yaşanan bu artışın geçici olduğunu da ekledi.

LC Waikiki'nin patronundan giyim enflasyonu uyarısı
LC Waikiki'nin patronundan giyim enflasyonu uyarısı
GİRİŞ 05.10.2021 17:31 GÜNCELLEME 05.10.2021 17:31
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük hazır giyim sektöründeki fiyat gelişmeleri değerlendirdi.

Bloomberg HT’ye özel röportaj veren Küçük, pamuk fiyatlarında yaklaşık dolar bazında yüzde 80 bir artış olduğunu bu durumun da giyim enflasyonunu olumsuz etkileyeceğini söyledi. Küçük pamuk fiyatlarındaki artışın devam etmeyeceğini umut ettiklerini de ekledi.

Küçük, “Pamuk fiyatlarında beklenmedik bir artış oldu. Geçen sene 65 sent olan pamuk, bu sene 1,05 doları buldu. Dolar bazında yaklaşık yüzde 80 bir artış var. Böyle giderse bu durum giyim enflasyonunu olumsuz etkileyecektir” dedi.

Pamukta 2011’de de böyle bir durum olduğunu fakat fiyatların sonrasında tekrar gerilediğini hatırlatan Küçük, "O yüzden geçici bir durum. Tavsiyem, sipariş miktarı kadar pamuk alınması gerek, stok yapmak mantıklı değil” diye konuştu.

“Hammadde girdi maliyetlerindeki artış etkili oldu”

Enflasyon rakamlarını da değerlendiren Küçük, “Hazır giyim ve ayakkabıdaki enflasyon tamamen girdi maliyetlerindeki artıştan kaynaklandı. Eğer 2-3 ay daha böyle giderse yaz sezonu da maalesef enflasyonun 10-15 puan üzerinde artış olma ihtimali yüksek” dedi.

Küçük, hazır giyimde ihracat rakamlarının beklenenin üzerinde olduğunu, pandemiden dolayı Türkiye’ye Asya’dan ve Güney Amerika’dan sipariş kayması olduğunu, bu sebeple üretim firmalarının kapasitenin üzerinde çalıştıklarını söyledi.

YORUMLAR 26
  • Wanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Dandik elbiseleri 3 katı fiyatına satiyorsunuz Zaten
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen haftada gittim el kadar swit 80 TL almadım çıktım az satış olsada yüksek karla süspanse ediyorlar kimse karından vaz geçmiyor
    Cevapla
  • ZIMBO 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeyi bunlar yedi bitirdi hala yok pamuk yok öyle yok böyle diyor işçi alırken yağ pahalı peynir pahalı diyip çalışanına fazla para veriyor musun ama pamuk pahalı diye millete giydirmeyi iyi biliyorsunuz
    Cevapla
  • aziz 2 yıl önce Şikayet Et
    önce yazdıgım yoruma ilave..lcwaikiki zaten alınası ürün değil..lgbt yi destekleyen ,reklamlarında cinsiyetsiz bireylere yer veren firmanın,malını alan hesap verir...almayın..ne lcwaikikiden ne de factodan..git mavi al.colins al.başka marka al..bu ikisinden alma lgbt sever hainler
    Cevapla
  • ...... 2 yıl önce Şikayet Et
    LCW lgbt ye destek vermediğini geçen senelerde açıkladı Diğer yazdıklarınsa sessiz kaldı Black fridayde de aynen ilk LCW vazgeçti
    Cevapla
  • misafir Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamışsın
    Cevapla
  • TOPRAK 2 yıl önce Şikayet Et
    LCW; lgbt karşıtıdır. İyi araştır.
    Cevapla
  • enişte 2 yıl önce Şikayet Et
    üreticiye verdiğiniz fason fiyatlarına nedense bir türlü zam yapılmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle