Türkiye, en çok milyoner göçü veren 3’üncü ülke

New World Wealth’in araştırmasına göre, 2016-2019 yılları arasında Türkiye’den yurtdışına giden milyoner sayısı ise 10 bine ulaştı. Türkiye bu sayılarla Çin ve Hindistan'ın ardından dünyada en çok milyoner göçü veren 3'üncü ülke oldu.

Türkiye, en çok milyoner göçü veren 3’üncü ülke
Türkiye, en çok milyoner göçü veren 3’üncü ülke
GİRİŞ 04.10.2021 16:43 GÜNCELLEME 04.10.2021 16:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye, son yıllarda artan sayıda milyoner göçü veriyor. Dünyanın zenginlerinin harcama alışkanlıklarını izleyen New World Wealth’in araştırmasına göre, 2016-2019 yılları arasında Türkiye’den İngiltere, Portekiz ve Malta gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yurtdışına giden milyoner sayısı ise 10 bine ulaştı.

Milyonerin yanı sıra 13 bin girişimci ve iş insanı da oturma izni alabilmek için çeşitli milyonlarca dolar para transfer etti. Türkiye bu sayılarla, Çin ve Hindistan'ın ardından dünyada en çok milyoner göçü veren 3'üncü ülke oldu.

“ALTIN VİZE”

İngiltere’de kalıcı oturma izni için “Golden Visa” alanlar arasında da çok sayıda Türk bulunuyor. Bu vize için gerekli yatırım tutarı 2 milyon Sterlin’den başlıyor. 200’ü aşkın Türk milyonerin transfer ettiği tutarın 442 milyon-2,2 milyar Sterlin arasında olduğu hesaplanıyor.

YORUMLAR 8
  • kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeden kazandiklari paralari gavur ulkelerine gonderiyorlar
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    en fazla ateist ve hristiyan gençler göç ediyor bu çok iyi. ülke müslümanlara kaldı iyice.
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Burada parayı kazanır doğru dürüst ülkeye vergi ödemezler gittikleri ülkelerde veri kaçıramazlar kurallar harfiyen uyarlar,çulu çuvalı yeyince kürkçü dükkanına geri dönerler.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Is bulup giden beyinler... Parasi olup giden zenginler... Geride kalan garibanlar. Gidenlerin kim olduguna bakmadan, ak partinin üzerine kaf yormasi gereken bir konu.
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir de buna dışarıdan eklenen savaş yorgunu sıfırı tüketmiş insanlar.
    Cevapla
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah memleketim, biz 250 bin dolara ev ve vatandaşlık verelim. İngiltere 2 milyon sterline sadece oturma izni versin. Gerçi Türkiye'ye bedava gelen de çok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle