Türkiye'nin 57 yıllık gıda devi satışa çıkarılıyor

Balıkesir'in en büyük süt ve süt ürünleri fabrikalarından olan 57 yıllık firma Yörsan, icradan satışa çıkacak.

Türkiye'nin 57 yıllık gıda devi satışa çıkarılıyor
Türkiye'nin 57 yıllık gıda devi satışa çıkarılıyor
GİRİŞ 04.10.2021 12:27 GÜNCELLEME 04.10.2021 12:37
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

2019 yılında kayyum atanan ve hakkında iflas davası görülen Yörsan'ın iflasına karar verilmesinin ardından yeni gelişme yaşandı. Balıkesir'in en büyük süt ve süt ürünleri fabrikalarından olan Yörsan icradan satışa çıkacak.

Yörsan, 2014 yılında Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir şirket tarafından satın alındıktan sonra, 2018 yılında B.A.E şirketi Türkiye’deki fonlarını ABD'li bir şirkete sattı.

Şirket ardından yaşadığı ekonomik sorunlardan dolayı konkordato ilan etti. 2019 yılında da kayyum atandı. 10 Temmuz 2020 tarihinde Yörsan'ın iflas talebi Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kabul edildi. Susurluk İcra İflas Dairesi'nin 2020/1 sayılı İflas Kararına istinaden 17 Ocak 2022 tarihinde satışa çıkarılacak.

1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi adıyla kurulan şirket, 1979 yılında Susurluk'ta bir mandıranın alımıyla beraber 1984'te inşa edilen fabrikasının faaliyete başlamasıyla Yörsan A.Ş adını aldı.

Şirket, ağırlıklı olarak süt, peynir, ayran, tereyağı, kaymak ve krema olmak üzere süt ürünlerini ABD, Japonya, KKTC ve Orta Doğu ülkeleri de dahil olmak üzere 20'den fazla ülkeye ihracat yapıyordu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • eners 2 yıl önce Şikayet Et
    pahalıda olsa beyaz peyniri aranan tercih edilen üründü. sahiplerinin el değiştirmesi ile ürünün kalitesi değişti. bende başka ürünü tercih ettim. bu tercihimde BAE ve ABD menşeili ortakları da etkili oldu.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Canına okunmadık, şirket üretici bırakmayın. Elinize sağlık. Hakettik.
    Cevapla
  • Kimkio 2 yıl önce Şikayet Et
    En lezzetli süt ürünleri yörsan'ındı belki de. Bu kadar kaliteli ürünleri varken iflas etmesi mutlaka yönetim zaafiyeti. İnsan merak ediyor kim yaptı bu kötülüğü Susurluk'a ve Türkiye'ye diye.
    Cevapla
  • halk 2 yıl önce Şikayet Et
    köklü bir şirketin iflas etmesinin bir nedenide devletin tarımda ve hayvancılıkda uyguladığı yanlış politikadır. ineğin 10 liraya ot yediği,vekilin 5 liraya et yediği bir tarım ülkesi batmaya mahkumdur
    Cevapla
  • m3hk 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklı tarafların var tabi ama baska nedeni var batısın.
    Cevapla
  • nfk 2 yıl önce Şikayet Et
    alakasi yok ac youtubeden yorsani ne yapmis ona bak. bir anda büyümek için 40 tane yatırım yapip kontrolsüz gidersen batarsin. her markette satilan daha küçük firmalar bile ayakta.
    Cevapla
  • Mali 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah yerli birisi alır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle