Memur maaşına enflasyon ayarı! Zam oranı ne kadar olacak?

Enflasyon eylülde yüzde 1.25 artarken yıllık bazda yüzde 19.58 oldu. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu.

Memur maaşına enflasyon ayarı! Zam oranı ne kadar olacak?
Memur maaşına enflasyon ayarı! Zam oranı ne kadar olacak?
GİRİŞ 04.10.2021 12:33 GÜNCELLEME 04.10.2021 12:34
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon eylülde yüzde 1,25 artarken yıllık bazda yüzde 19,58 oldu. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memurlar için "enflasyon farkı zammı" imkanı oluştu.

Buna göre, 8 milyon emekli ve memuru ilgilendiren zam için ikinci 6 aylık dönem baz alınıyor. Eylül ayı rakamlarının belirlenmesiyle beraber yılın ikinci yarısındaki veriler baz alınarak memur ve emekli maaşlarına ocak ayında zam yapılacak.

NTV'nin haberine göre, Temmuz ayında maaşlara yüzde 3 zam yapılırken, Temmuz-Eylül dönemindeki 3 ayda enflasyon yüzde 4,23 arttı.

Eylül itibariyle memura 1,23 puan enflasyon farkı zammı imkanı oluştu.

YORUMLAR 34
  • Musti 2 yıl önce Şikayet Et
    Ecevit hükümeti döneminde maaşlara her ay enflasyon oranında zam yapılırdı
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Şükretmek gerek tabiki daha çok kazanmak isteriz ama dünyadaki devletlerin durumuna bakarak kendi durumumuza sukretmezsek Allah muhafaza etsin bir daha bugünleri hayal bile edemeyecek günlerde gelebilir.
    Cevapla
  • memur 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zam yılbaşında yapılacak
    Cevapla
  • çiftçi 2 yıl önce Şikayet Et
    İşçi ne olacak peki işçi. Asgari ücret adı altında köle gibi çalışmak zorunda olan işçi hani ? Senede verdikleri 1 zaman o da eriyeli kaç ay oldu. Kışı nasıl çıkaracak bu adam?
    Cevapla
  • Cemil 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi kamu işçisi 15 bin alıyor...gündüz vakti rüya gören misafir
    Cevapla
  • Tarık 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş kamu işçisinin zammını devlet veriyor,asgari ücret en düşük ödeme demek,yani asgari ücret komisyonu en vasıfsız çalışana bu ücreti verebilirsin diyor,eminim ki asgari ücretin çok üstünde maaş alması gereken birçok insan var ama aç gözlü patronlar vermiyorlar,şunu unutma asgari ücreti komisyon yükseltsin patronların çoğu ya işi kapatır ya işçi çıkarır.bunun tek çaresi devletin gelir kaynaklarında yeraltı ve yerüstü üretimin fazlası ,katmadeğeri yüksek ürünlerin üretiminin artmasından başkaca bi çaresi yok,bir de bunu devletin zenginleşmesini istemeyen dış devletler ve içerideki uzantılarına rağmen yapmalı,yapabilmeli.onun için içeride birlik önemli.o da zor
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kamu işçisine yüzde 12 zam yapıldı, memura yüzde 5 yapıldı.Şu an memura zam falan yok, ocak ayında gelecek zam ile ilgili haber. O a enflasyon arttı haberi yerine bu artışla memur maaşına zam gelecek haberi. Enflasyon oranında artış zam demek değildir. Kaldı ki vergi dilimi adı altında verilen zam da vergi olarak geri kesilmeye başladı. Asgari ücret adı altında çalışan köle kardeşim, 15 bin lira alan işçiden neyin eksik onu da kendine sor memura sorma.
    Cevapla
  • ziya 2 yıl önce Şikayet Et
    memur enflasyonu memura göre hesaplansın almadığı ürünlerin fiyatları dikkate alınmasın sadece temel gıda ürünleri ve temizlik ürünlerine yapılan zamlar % olarak hesaplansın. Üç aşağı beş yukarı yıllık bu ürünlere % 35 - 40 zam gelmiş hala % 18'in hesabı yapılıyor. Ayrıca temmuzda memura verilen zam farkı 8. aydan itibaren gelir vergisi matrahından dolayı geri alınıyor. zammı verme arkadaş vergi dilimi matrahını 15 de sabit tut.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle