Beşiktaş, borsa liginde yatırımcısını uçurdu

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, eylül ayında borsada diğer spor şirketlerinin arasından sıyrılarak yatırımcısına kazandıran tek spor şirketi oldu.

Beşiktaş, borsa liginde yatırımcısını uçurdu
Beşiktaş, borsa liginde yatırımcısını uçurdu
GİRİŞ 02.10.2021 16:24 GÜNCELLEME 02.10.2021 16:24

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulübü şirketlerinden Fenerbahçe Futbol AŞ, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar ile Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği yatırımcısını üzerken sadece Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ yatırımcısını sevindirdi. AA muhabirinin derlediği verilere göre, spor endeksi, eylül ayında yüzde 3,2 değer kaybetti. Analistler, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un Süper Lig'deki başarılı performanslarına karşın borsada yatırımcılarına kaybettirdiğine dikkati çekti.

Ligin zirvesindeki Fenerbahçe yatırımcısına yüzde 1,8, şu ana kadar mağlubiyet yüzü görmeyen Trabzonspor da yüzde 6,8 kaybettirdi. Kulüplerin yeşil sahalardaki başarılı performansına karşın mali zorluklar yaşaması ve bunun yanında transfer döneminde de zarar etmeleri hisse performanslarını olumsuz etkiledi. Galatasaray'ın hisseleri ise yüzde 7,7 değer kaybetti. Süper Lig'de iyi bir performans sergilemeyen Galatasaray, borsada da yatırımcısının yüzünü güldürmedi.