Teslim edilen ATAK helikopterlerinin sayısı 66 oldu

TUSAŞ firması Jandarma Genel Komutanlığı'na bir adet daha T129 ATAK FAZ-2 Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri teslimatı gerçekleştirdi.

Teslim edilen ATAK helikopterlerinin sayısı 66 oldu
Teslim edilen ATAK helikopterlerinin sayısı 66 oldu
GİRİŞ 02.10.2021 16:03 GÜNCELLEME 02.10.2021 16:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ATAK helikopterinin görüntülerine yer verdiği paylaşımında, 'Güvenlik güçlerimizin helikopter ihtiyacını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak Jandarma Genel Komutanlığı'na T129 ATAK FAZ-2 Helikopteri teslim ettik. İstiklal ve İstikbalimiz İçin' ifadelerine yer verdi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ), T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri teslimatlarına hızla devam ediyor. TUSAŞ, son olarak Jandarma Genel Komutanlığı’na yönelik bir adet ATAK helikopteri teslimatı gerçekleştirdi. Bu teslimat ile birlikte sekizinci ATAK helikopterine kavuşan Jandarma, ikinci FAZ-II konfigürasyonuna sahip ATAK helikopterini teslim almış oldu.

Böylelikle TUSAŞ; Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şu ana kadar 66 adet ATAK helikopteri teslimatı gerçekleştirmiş oldu.

YORUMLAR 3
  • mehmet cankiri 2 yıl önce Şikayet Et
    msallah maallah
    Cevapla
  • Hamdullah Ayyıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    tum çalışanların emegine sağlık, masaAllah
    Cevapla
  • barış 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiki nesil bilmez eskiden yurt dışından almaya kalkardık parasıyla satmazlar , alsakda utanmadan güney doğuda şurda burda kullanamazsınız , teröristleri vuramazsınız derlerdi , yani. Şnşallah kıtalar arası nükleer füzeyi de yaptığımızda ( bence uzay ajansının kurulma sesbebi ) kimse bize ( abd rusya çin ) askeri ve siyasi posta koyamayacak.
    Cevapla