İBB'nin teklifi 9. kez reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) taksi teklifi UKOME toplantısında 9. kez reddedildi.

İBB'nin teklifi 9. kez reddedildi
İBB'nin teklifi 9. kez reddedildi
GİRİŞ 30.09.2021 16:03 GÜNCELLEME 30.09.2021 16:44
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul genelinde hizmet veren 17 bin taksinin yetersiz olduğunu söyleyerek yeni taksi projesi hazırladı. Proje kapsamında 5 bin yeni taksinin hizmete girmesi hedefleniyordu. Daha önce 8 kere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında gündeme alınan teklif reddedilmişti.

O ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ

 Zeytinburnu İBB Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen eylül ayı toplantısında taksi teklifi 9. kez oylamaya sunuldu. Toplantıda oylanan 5 bin taksi projesinin 1000 taksilik bölümü oy çokluğu ile reddedildi. UKOME toplantısına  Genel Sekreter Can Akın Çağlar başkanlık etti.

Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Orhan Demir, teklifin gerekçelerini ve neden taksi ihtiyacı olduğunu anlattı. Demir, "Taksi sayısı arttırılmasın diyen görüş birkaç noktada toplandı. Dendi ki, taksi sayısı arttıkça trafik fazla, trafiği daha fazla sıkıştıracak. Oysa hepimiz biliyoruz ki, taksi ulaştırmada özel aracın muadili ve yerine kullanılan bir ulaştırma modu. Yapılan araştırmalar bir taksinin trafikten 7 özel aracı çektiğini gösteriyor. İkinci eleştiri dijitalleşme konusundaydı. Dijital ölçelim ölçmeden yönetemezsiniz gibi eleştiriler gelmişti. 17 bin 395 taksinin 14 bin 800'ünde uygulama var. Şu anda dijitalleşme yüzde 85" diye konuştu. Demir, taksilerdeki doluluk oranının son dönemde yüzde 80-90'lara çıktığını belirtti. Toplu ulaşım kullanımının salgından önce günlük 7,5 milyon yolcu olduğunu ifade eden Demir, okulların açılması ve insanların tatilden dönmesine rağmen toplu ulaşım kullanımının şu anda günlük 6 milyon civarında olduğunu ve yüzde 20'lik bir düşüş yaşandığını söyledi.

UYGULAMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Temsilcisi Eyüp Aksu raporlara göre yüzde 30'luk doluluk oranı olduğunu ileri sürerek, "Eğer bu doluluk oranı teknoloji verimliliği arttırılarak sağlanırsa  arttırılırsa on bin taksiye yakın ilave edilmiş gibi olur. Yani sürekli anlatıyoruz bu dokuzuncu defa anlatıyoruz. Artık yorulduk, dilimizde tüy bitti. Arka sokakta taksici yolcu beklerken ön sokakta yolcu taksici bekliyor. Yolcuyla taksiciyi buluşturan aplikasyon teknoloji tam anlamıyla hayata geçerse verimlilik çok artacak ve sayısı artmayacak. Taksinin artmasına gerek kalmayacak. Tam tersine ilave taksi edilmiş gibi verimlilik alınacak" dedi.

Yapılan tartışmaların ardından 1000 yeni taksi teklifi oy çokluğu ile reddedildi.

DENİZ TAKSİ AÇILIŞ ÜCRETİ 100 LİRA OLDU

UKOME toplantısının gündem maddelerinden bir diğer ise Deniz Taksi ücretlerinin belirlenmesiydi. Toplum Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün sunduğu teklifte, Şehir Hatları için açılış ve ilk mil için 100 lira, 1-4 mil arası mil başına 75 lira, 4-8 mil arası mil başına 60 lira, 8 mil sonra mil başı 48 lira istendi. Toplantıda teklif, oy çokluğuyla kabul edildi. Mavi Marmara, Turyol ve YUPİ Deniz Taksi'nin işleteceği taksiler de yine aynı ücret tarifesi geçerli olacak.

YORUMLAR 47
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    IBBelediyesi OTÖBÜSLERI BOZMAYA DEVAM illede TAXI baska yolu yok, birilerine diet icin PARA aktarmak lazim " Otöbüslerde oldugu gibi "
    Cevapla
  • No Pasaran 2 yıl önce Şikayet Et
    biz 1,5 milyon TL verip plaka alıcaz. eko gelip bedava plaka dağıtacak yok. öyle yağma ekrem bey. kimse ekmeğimize kan doğrayamaz.
    Cevapla
  • Halktan Biri 2 yıl önce Şikayet Et
    almasaydınız arkadaşım taksi plakası.. Vermeseydiniz 1.5 milyon liranızı... Ziynet eşyası mı bu yatırım aracı olarak görüyorsunuz? Varsayın ki arazi aldınız, devlet istimlak etti... Aynı şey... Siz para kazanacaksınız diye İstanbul'da yaşayan halk taksisiz mi kalacak?
    Cevapla
  • halk 2 yıl önce Şikayet Et
    ihtiyaç için teklif edilmiyorki amaç başka ihtiyaç varsa açarsın kapalı zarf usuluyle ihale eskiden yapıldığı gibi
    Cevapla
  • Sinan Şirin 2 yıl önce Şikayet Et
    Taksiciler nasıl eko ağabeyinizin sizi sevme yöntemini begendinizmi seçim öncesi aynı servisçiler gibi yalan vaatleriyle neredeyse oy verme günü sıraya girmiştiniz görün eko ağabeyinizin adaletini sizi sevme yöntemini
    Cevapla
  • muhalif 2 yıl önce Şikayet Et
    taksi haricinde otobüs ağının çoğaltılması lazım asıl ihtiyac bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle