Yerli ve milli insansız hava araçları üretiminde farklı kategorilerde çok önemli projelere imza atan Türk savunma sanayii, havan mühimmatı taşıyabilen döner kanatlı insansız hava aracı BOYGA ile kritik bir kabiliyet daha kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinesinde tarihinin en verimli ve güçlü dönemlerinden birini yaşayan Türk savunma sanayii sahadaki ihtiyaçlara göre yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. TRT Haber'in aktardığına göre; SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, çalışmalar kapsamında havan mühimmatı taşıyan döner kanatlı insansız hava aracı BOYGA’nın uçuş görüntüsünü paylaştı.

Mühimmatı hedef üzerine bırakabiliyor

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen BOYGA’nın 81 mm havan mühimmatı bırakabildiği bilgisini veren SSB Başkanı Prof. Dr. Demir, söz konusu platformun geliştirilmiş balistik kestirim algoritması sayesinde mühimmatı hedef üzerine bırakabildiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinesinde tarihinin en verimli ve güçlü dönemlerinden birini yaşayan Türk savunma sanayii sahadaki ihtiyaçlara göre yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, çalışmalar kapsamında havan mühimmatı taşıyan döner kanatlı insansız hava aracı BOYGA’nın uçuş görüntüsünü paylaştı.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen BOYGA’nın 81 mm havan mühimmatı bırakabildiği bilgisini veren SSB Başkanı Prof. Dr. Demir, söz konusu platformun geliştirilmiş balistik kestirim algoritması sayesinde mühimmatı hedef üzerine bırakabildiğini söyledi.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Asım 28.09.2021 21:48
    Çok iyi Maşallah. Bunları gördükçe Dünyada insan olanların hakim olduğunu anlıyorum.
  • Mustafa 28.09.2021 21:08
    Allah'ım bütün müslüman ülke yı koru bu vatanı sahipsiz bırakma Allah'ım her atılan bir mermiyi de hedefine ulaştımak nasip eyle yeni genç zekalı gençlerimizide vatan a millet e hizmet edecek hayırlı evlatlarımızı da artır Allah'ım bu gençlerimize ihtiyacı mız var
  • çankırılı 28.09.2021 18:20
    Kılıçdaroglu iktidara gelirsek hava araçlarını satacakmış.ALLAH bunlara iktidar nasip etmesin.
  • BOZO K 28.09.2021 17:49
    Beğenmeyenler ülkesine gidebilir.yunanistana abd ye fransaya .
  • Misafir 28.09.2021 16:22
    Koskoca TC bunu mu yapmış diyenlere: Bunu TC yapmadı, bir savunma şirketi (ki fırkateyn bile yapan bir şirket bu googledan bakma zahmetine katlanırsan) yüzlerce projeden biri olarak bunu yaptı. Bir ihtiyaca binaen yaptı. O ihtiyacı da ordu belirledi. Askeri taktik meselesi yani. Size kalsa meskun mahalde TRG300 Kaplan füzesi ile saldırıp FIRTINA OBÜSÜ ile 20 metre önünüzdeki teröriste ateş edersiniz. Hatta F16 ile sinek öldürürsünüz.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek