Son dakika haberi: Merkez Bankası Başkanı açıkladı: 50 milyar dolar gelecek

Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, alınan önlemlerle bir yıl içinde rezervlere yaklaşık 50 milyar dolara yakın para geleceğini öngörüyor.

Son dakika haberi: Merkez Bankası Başkanı açıkladı: 50 milyar dolar gelecek
Son dakika haberi: Merkez Bankası Başkanı açıkladı: 50 milyar dolar gelecek
GİRİŞ 28.09.2021 10:41 GÜNCELLEME 28.09.2021 10:42
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, T24 ile gerçekleştirdiği görüşmede, faiz ve dolardaki yükselişe ilişkin görüşlerini aktardı.

Gelen son dakika açıklamasına göre, dolarda hızlı bir yükseliş için zemin olmadığını belirten Kavcıoğlu, kurdaki artışın çoğunun Fed'in kararları ve Powell'ın açıklamaları nedeniyle gerçekleştiği görüşünde. Faiz indirim kararı sonrasında Türkiye'den 2 milyar dolar civarında yabancı sermaye çıkışı olabileceğini kaydetti.

Başkan Kavcıoğlu, Fed'in bu yıl varlık azaltımına başlamayacağı görüşünü dile getirirken, rezervlere bu yıl 50 milyar dolar geleceğini, doların yükselmesi için bir sebep olmadığını aktardı.

Ayrıca Kavcıoğlu, Türkiye'nin risk priminin yüksek seviyelerde olmasının haksız bir durum olduğunu söyledi.

ENFLASYON ÇAĞRISI

Gıda fiyatlarında yaşanan fiyat artışı için Merkez Bankası'nın para politikasının enflasyonu tek başına indirmeye yetmeyeceğini belirten Kavcıoğlu, “Enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğiz ama özellikle gıda fiyatları için sadece Merkez Bankası'nın değil tüm kesimlerin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor” diyerek çağrıda bulundu.

MB REZERVLERİ 135 MİLYAR DOLARI GEÇECEK

Merkez Bankası brüt rezervlerin yıl sonuna kadar 135 milyar doları geçmesini beklediklerini aktaran Kavcıoğlu, “Rezervleri arttırmaya yönelik olarak Türkiye'deki altın madenlerinden altın alımı sürüyor. Bu kanaldan da rezervlere yılda yaklaşık 2-3 milyar dolarlık destek geliyor. Önlemlerle bir yıl içinde rezervlere yaklaşık 50 milyar dolara yakın para gelmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 40
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İMF kredisi mi ? Şahap Bey
    Cevapla
  • Adl 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okumadim bile vahap geldi cok guzel ve dogru bi karardi dolar dustu faizlerde oyle fiyatlarda dusuyor emegi gecen herkese milletce sukranlarimizi sunuyoruz
    Cevapla
  • S.UYSAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin ğıda ,işi bir kaç gözü dönmüş haris stokçu ve zincir tüccarlarına bırakılmasın.Devlet önlem alsın.Yoksa bunlar milletin anasını ağlatacak...
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İhracatı yüksek, işsizliği, enflasyonu düşük gösterin, swap'ları net rezerve sayın, ithalat, cari açık zaten hiç konuşulmasın. Hoş gerçi onu da düşük gösterirsiniz. Şimdi de bu çıktı. 50 milyar dolar gelecekmiş... "Bir yerden yüklü miktar para bekliyorum" muhabbeti ile ekonomi yönetiliyor, ne güzel.
    Cevapla
  • Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sallamak kolay, fikir alalım fikir. Birileri de bol keseden sallıyordu. Seçimin üzerinden 2 yıldan fazla zaman geçti, başarılan tek şey 2'ye 3'e katlan borçlar, üstelik hemen hemen sıfıra yakın yatırımla.
    Cevapla
  • Hssa 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok boş konuşmuşsun
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugün elektrik faturası ödemeye gidince bende söyledim, dedim bu faturanın bu kadar artması için sebep yok dedim yarısını ödesem yeter dedim ama inanmadılar kuruşu kuruşuna aldılar
    Cevapla
  • XYZero 2 yıl önce Şikayet Et
    İtalyada elektriğe % 28 zam yapıldı.ispanyada 1mw elektrik 40 euro dan 1 senede 115 euroya çıktı.git avrupada yaşa.
    Cevapla
  • Temel reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Az odemissin demekki birdahaki aya sana 2 kati
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle