Brent petrolün varil fiyatı fırladı! Son 3 yılın rekorunu kırdı

Brent petrolün varili, koronavirüs salgını kapsamındaki kısıtlamaların hafifletilmesiyle talep görünümündeki iyileşmeye rağmen arzın talebi karşılayamayacağı endişesiyle 80 doları geçti.

Brent petrolün varil fiyatı fırladı! Son 3 yılın rekorunu kırdı
Brent petrolün varil fiyatı fırladı! Son 3 yılın rekorunu kırdı
GİRİŞ 28.09.2021 06:40 GÜNCELLEME 28.09.2021 06:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dün günü 79,04 dolar ile kapayan brent petrolün varil fiyatı 80 doları geçerek, Ekim 2018'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Brent petrolün fiyatı saat 06:37 itibariyle 80,13 dolardan işlem görüyor.

Geçen ayın sonlarında ABD'nin Meksika körfezinde etkili olan Ida Kasırgası'nın yarattığı arz aksaklıkları ve ülkede ham petrol stoklarının Ekim 2018'den sonraki en düşük seviyelere düşmesiyle petrol fiyatlarındaki yükseliş son 5 haftadır devam ediyor.

GOLDMAN SACHS: BU YIL 90 DOLAR OLACAK

Bu kapsamda, uluslararası bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Goldman Sachs, bu yıla ilişkin petrol fiyatı tahminini varil başına 10 dolar artırarak 90 dolara yükseltti.

Fiyat revizyonunda, salgında Delta varyantının ardından düşüşe geçen akaryakıt talebinin beklenenden daha hızlı toparlanmasının yanında ABD ham petrol stoklarındaki düşüşle birlikte küresel arzdaki daralma da önemli rol oynadı.

Uzmanlar, doğalgaz fiyatlarındaki rekor artışın da petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeleri desteklediğini ifade ediyor. Söz konusu artışın alternatif yakıtlara talebi artıracağı tahmin edilirken, kış aylarının soğuk geçmesi durumunda gaz arzında yaşanan sıkıntılar nedeniyle elektrik şirketlerinin üretim için gaz yerine petrol kullanabileceği belirtiliyor.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 8
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    rüzgar türübünleri ve güneş enerji sistemlerine ağırlık verimelidir
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    rüzgar türübünü güneş enerjisi önemi bir kat daha artıyor enerji olmadan hiç bir maliyet düşmez ve yerel kaynaklar önemli dışa bağımlılıktan ne kadar bağımsız olursak o kadar güçlü ve kendi ayakları üzerinde durabilen ülke oluruz
    Cevapla
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Üretimi kısıp fiyat artırıyorlar Stokçuluk haramdır Soyguncu OPEC ülkeleri
    Cevapla
  • ismet 2 yıl önce Şikayet Et
    araçlar 100 kmde 15 litre yakarken petrol varili 45 dolardı araçlar 100 kmde 5 litre yakacak teknolojiye ulaştı petrol varili 85 dolar yani halka ucuz hiç bir şey yok paran varsa dünyada tek ucuzlayan altın oda yine abd zaliminin işi
    Cevapla
  • Selahattin Eyyubi 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi bilerek arttırıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle