Tatil kararı ‘yine’ son dakikaya kaldı

Kış otellerinin başlattığı erken rezervasyon kampanyası devam ediyor. Kayak ve termal otellere talep oldukça canlı. Ancak, pandemi nedeniyle bu sezon da son dakika rezervasyonların belirleyici olacağı ifade ediliyor.

Tatil kararı ‘yine’ son dakikaya kaldı
Tatil kararı ‘yine’ son dakikaya kaldı
GİRİŞ 26.09.2021 09:32 GÜNCELLEME 26.09.2021 10:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kış turizminde son yıllarda giderek yaygınlaşan erken rezervasyon kampanyaları bu sezon için eylül ayında başlatıldı. Geçen sürede hem kayak, hem de termal otellere olan talepte canlılık yaşandığı belirtiliyor. Yaz tatilinde olduğu gibi kış otellerinin doluluğunda da yine anlık rezervasyonların etkisinin daha fazla olması bekleniyor. Yerli turist ağırlıklı geçmesi öngörülen yeni sezonda, yabancı turistlerde ise Rusya, Ukrayna ve Polonya öne çıkıyor. Erken rezervasyonlardaki indirim oranları ve ödeme seçeneklerinin kasım sonuna kadar değişen oranlarla devam edeceği belirtiliyor. Erciyes, Palandöken, Kartalkaya, Ilgaz, Kartepe gibi kayak merkezleri talepte öne çıkarken; Afyon, Yalova, Sapanca gibi bölgelerde termal ve doğa otellerine yönelik de ilgi var.

Kayak otellerinde yeni sezon en erken Erzurum Palandöken’de 1 Aralık’ta başlıyor. Kar yağışı olmasa bile eksi 5’in altına inen hava sıcaklığında pistlere suni karlama sistemiyle kar yağdırılabiliyor. Tesislerde yüksek doluluk oranları beklenirken, özellikle geçen sezon kayak turizmini özleyen yerli turistlerin bu sezon daha fazla talep oluşturacağı öngörülüyor.

CHARTER UÇUŞLAR OLACAK

Erken rezervasyon imkanlarının devrede olduğunu anlatan Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Türkiye’nin kayak oteli bölgelerinin profesyonel hale geldiğini ve uluslararası arenada da rekabette olduğunu hatırlattı. Kış boyunca Rusya, Ukrayna ve Polonya’dan charter uçuşlarla Erciyes’e turist geldiğini belirten Cıngı, “Bu sezonda da haftalık Ukrayna’dan 5, Polonya’dan ise 1 charter uçuş olacak. Pandeminin seyrine, ülkelerin durumuna göre daha iyi de olabilir. Rusya ile direkt uçuşlarda ise görüşmeler sürüyor. Geçen yıl bölgeye 20 bin yabancı turist geldi” dedi.

Özellikle Kapadokya’yı tercih eden Latin Amerikalı turistlere özel çalışmalar yaptıklarını anlatan Cıngı, odak ülke olarak ise kayak turizminde öne çıkan Avusturya pazarıyla yakın ilişkiler kurduklarını dile getirdi.

3 YENİ OTEL

Erciyes Dağı’nda yatırımlardaki artışın da sürdüğünü anlatan Murat Cahid Cıngı, 3 yeni otelin açılacağını dile getirdi. Yerli turist özelinde de bir değerlendirme yapan Cıngı, “Geçen sezon yerli turist kapanmalar nedeniyle günübirlik kayak imkanlarını çok fazla kullanamadı. Genel olarak dağa bir özlem var. İstanbul, İzmir, Ankara merkezli olarak Erciyes’e gelişler artacak” dedi.

Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Müdürü Menderes Karaküçük de, “Asıl sürpriz yerli turistte yaşanacak” derken, yeni sezonda iç turizmde kayak hareketinin yoğun olmasını beklediklerini ifade etti. Karaküçük, Erciyes’te suni karlama sistemi ile uygun soğuk hava imkanı bulunduğunda pistlerin karlandığını ifade etti.

Pandeminin etkileriyle geçen önceki kış sezonunda yerli turist payının yüzde 80 olduğunu anlatan Dedeman Palandöken & Dedeman Palandöken Ski Lodge Genel Müdürü Veli Tuzak, bu sezonda ise doluluklarda yerli turistin yüzde 60, yabancı turistin yüzde 40 pay almasını öngördüklerini söyledi. Tuzak, Erzurum Palandöken’in soğuk hava koşulları ile kar yağışını beklemeden pistlere kar yağdırabildiklerini anlatırken, “Geçen sezon da kar yağmadan sezonu başlattık. Bu dönemde de 1 Aralık itibarıyla başlamayı planlıyoruz” dedi.

İMKÂNLAR ARTIRILDI

Kış erken rezervasyon döneminde tur operatörleri, yaz tatilinde olduğu gibi uyguladıkları indirim ve ödeme seçeneklerini çeşitlendirdi. Kayak, termal, doğa tatili konaklamalarında yüzde 30 - 45 arasında indirime ek olarak ön ödeme yapmadan veya ödemenin bir kısmını yaparak tatil imkanı sağlanıyor.

KAYNAK: MİLLİYET,
YORUMLAR 2
  • işçi 2 yıl önce Şikayet Et
    araplar iranlılar gelmesin aç kalırız
    Cevapla
  • Nmn 2 yıl önce Şikayet Et
    Erzincan kayak merkezide çok güzel gitmenizi tavsiye ederim
    Cevapla