Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul) Atatürk Havalimanı'nda başladı.

Sancar, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılarak TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile etkinlik alanını gezdi. Gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Sancar'a katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar  ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar festival alanında vatandaşlara seslendi.

Prof. Dr. Aziz Sancar, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ı sarılarak tebrik etti. Selçuk Bayraktar ise Prof. Dr. Aziz Sancar'a elini öperek karşılık verdi.

MEMLEKET SEVGİSİ OLMADAN BİR ŞEY YAPILMAZ

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar, TEKNOFEST'e Türkiye'de ve Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldiğini ve gördüğü manzaranın kendisini gururlandırdığını belirterek, "Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmadan bir şey yapılmaz." dedi.

Sancar, ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, "Buraya Türkiye'de ve Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldim. Burada gördüğüm gerçekten beni gururlandırdı, bana cesaret verdi. Geleceğimiz için umudum çok büyük. Bunu gerçekleştiren herkese, gençlerimize çok teşekkür ederim." diye konuştu.

"Geleceğin Nobel'inin yolu TEKNOFEST'ten geçiyor mu?" sorusuna karşılık Sancar, "Gelecek Nobel'ler buradan çıkabilir. Tekrar söylüyorum, Nobel için araştırma ve teknoloji yapmayın. İnsanlığa ve ülkemize yararlı bir şeyler yapmak için çalışın. Bilim yapın, teknoloji yapın. Sağolsun Cumhurbaşkanımız bana çok değer veriyor, bütün etkinliklere davet ediyor. Hatta Birleşmiş Milletler'e de davet etmişti. 'Cumhurbaşkanım benim sizin gibi uçağım yok, her yere gidemem ama TEKNOFEST'e mutlaka geleceğim. Sizinle ödülleri vermeye katılacağım. Benim için büyük bir memnuniyet ve şükran vesilesi.' dedim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 79 Yorum Var
  • Mehmet 25.09.2021 12:29
    Helal olsun bu güzel vatanımın güzel insanları.
  • Mıhtar 25.09.2021 12:24
    Helal olsun size, saygılarımı şükranlarımı sunuyorum. Hem bilim, hem gönül insanlarımıza.
  • abdullah 25.09.2021 12:06
    maşallah maşallah.. siyasete bulaşmayın, benden hep destek tam destek. ölümüne destek. hiç bir parti lehine konuşmamanız ,davranmamanız şartı ile. selam size.
  • Hakan 25.09.2021 11:32
    Ne diyebilir ki insan bu tevazuya derin bir takdirle seyretmekten başka.
  • Amedli 25.09.2021 11:03
    Adamsınız ikinizde adam.Allah ümmeti korusun
Daha fazla yorum görüntüle