Yıldız Holding'den fiyat tartışmalarına ilişkin açıklama

Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, Murat Ülker’in zincir marketlerdeki fiyat tartışmalarına ilişkin söylediklerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap niteliği taşıdığına yönelik yorum ve iddiaların kesinlikle art niyetli olduğu belirtildi.

Yıldız Holding'den fiyat tartışmalarına ilişkin açıklama
Yıldız Holding'den fiyat tartışmalarına ilişkin açıklama
GİRİŞ 24.09.2021 16:26 GÜNCELLEME 24.09.2021 16:55
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Murat Ülker'in 22 Eylül'de gazetecilerle yaptığı açıklamanın bugün medyada yer bulması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dün gece yaptığı açıklamalar bazı medya kuruluşlarında da farklı şekilde yorumlandı. Konuya ilişkin Yıldız Holding'ten yapılan açıklamada, " Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir cevap niteliği taşıdığına yönelik yorum ve iddialar kesinlikle art niyetlidir" ifadeleri kullanıldı.

Yıldız Holding'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Geçtiğimiz günlerde pladis Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Ülker’in basın buluşmasında bir gazeteciye verdiği yanıt sonrası, kamuoyunda bilgi kirliliğinin ve yanlış anlaşılmaların önüne geçme zorunluluğu doğmuştur.

Murat Ülker’in basın mensuplarının zincir marketlerdeki fiyat tartışmalarına ilişkin değerlendirmesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerde denetimlerin artacağına yönelik açıklamasıyla yakın veya uzak bir ilgisi bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından günler önce yapılan bu değerlendirmenin; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir cevap niteliği taşıdığına yönelik yorum ve iddialar kesinlikle art niyetlidir.

Sayın Murat Ülker, çok daha önce yapılan toplantıda Yıldız Holding perakende grubunun enflasyon rakamlarının altında bir fiyat politikası izlediğini vurgulamış ve mesnetsiz fahiş fiyat uygulayan marketlerin ve üreticilerin denetlenmesinin enflasyonla mücadelede en etkili yöntemlerinden biri olacağını ifade etmiştir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

YORUMLAR 15
  • omar 2 yıl önce Şikayet Et
    bence butun market de kasalar konrol edilecek yedek kayit sistem olacak ne kadar girdi cikti ona gøre vergi alinacak cøpe atma olur ise kilo basina bes lira ødecek keyfi olur ise sigorta yada devlet bozuldu cøpe attim derse ødeme yapmayacak o sistem var ise kisaca orta da buyuk kara para demek kimse yuz de bir gibi rakama bunu yapmaz adamlar yuz yok utanmiyorlar yalan søyler iken
    Cevapla
  • Makadona 2 yıl önce Şikayet Et
    Zincir marketlere kayyum atanmalı..
    Cevapla
  • Dadaş 25. 2 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 1 kar aciklamana inanalım mi. komik olma. gramajı düşürüp dolaylı zammı ben mi yaptım. bunu bilmeyen yok. yalancisiniz.
    Cevapla
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    zincir marketler pahalı da bakkal, manav ucuz mu? pahalılığın temel nedeni zincir marketlerde değil. merkez bankası kararlarına siyasetçilerin sürekli burnunu sokması ve enflasyon sıkıntısının uzun vadeli çözülememesinden kaynaklanmaktadır.
    Cevapla
  • Delinin biri 2 yıl önce Şikayet Et
    bu zihniyet mahalle bakkallarını öldürdü birlik olun kardeşim bizler site olarak karar aldık mahalle bakkalından alışveriş yapıyoruz her şey taze ne yediğini biliyorsun bu karardan bakkalımızda memnun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle