Türk İHA/SİHA’ları ASELSAN tarafından yerli imkanlarla geliştirilen İHA kamerası CATS ile uçmaya başlamıştı. ASELSAN Başkanı Haluk Görgün, TEKNOFEST’te AKINCI TİHA bünyesinde bulunan CATS önünde verdiği poz ile ambargoya göndermede bulundu.

Kanada hükümeti, Türk SİHA'larının Dağlık Karabağ'daki Ermenistan ordusuna yönelik harekatlarda kullanılmasından rahatsız olarak Türkiye'ye 'İHA ekipmanı' satışını askıya almıştı. Türkiye, özellikle ANKA ve Bayraktar TB2 gibi platformlarda Kanada üretimi Wescam'in elektro-optik ve kızılötesi kamera sistemlerini kullanıyordu.

SİHA'LARIN GÖZÜ

Bunun üzerine uzun yıllardır geliştirilen ASELSAN üretimi CATS Hedefleme ve Takip Sistemi çalışmalarına hız verilerek, İHA’lara entegrasyonuna yönelik çalışmalar başlatılmış, daha sonra da Türk insansız sistemlerinde kullanılmaya başlanmıştı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, TEKNOFEST’te CATS taret entegreli Taarruzi İnsansız Hava Aracı AKINCI’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kamerayı eliyle göstererek verdiği pozlar ‘ambargolara yanıt’ şeklinde yorumlandı.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • meraci83 24.09.2021 18:37
    Millet olarak Kanada ve bize ambargo koyan ülkelere sitem değil teşekkür edilmeliyiz. Yoksa sadaka almak için el açmaya devam edecektik. Teşekkürler, empeyalist sülükler teşekkürler!
  • Vatandaş ahmet 24.09.2021 16:18
    İhanın motoru da kanada dan idi kamera motor kanadan sonra yerli üretim illaki kanadanın ambargo uygulamasımı lazım yeri üretmek için? Ülkemizde çok kıymetli madenlerimizi kanada işletiyor bizde çıkartakım kanadayı kendi madenimizi kendimiz çıkartalım
  • memo 76 24.09.2021 16:00
    Maşallah ALLAH yar ve yardımcınız olsun inşallah ileride ambargoyu boş verip sakın üretmesinler diye kendileri teklif edecekler ama bu da gösterdiki bedavada verseler bizim üretmemiz lazım
  • böyle 24.09.2021 14:23
    şuraya koysaydınız bi ermenistan ordusuna! ait bir kışlanın görüntüsünü on numara olurdu :)
  • Capla hama 24.09.2021 14:19
    İlla vermeyince yapacaksak biz de bi anotmallik var demektir
Daha fazla yorum görüntüle