İGA'dan İstanbul Havalimanı'nda x-ray geçişini hızlandıran yenilik

İstanbul Havalimanı için yeni nesil X-ray cihazları satın alan İGA, güvenlikten geçerken bilgisayar ve tableti çantanızdan çıkarma zorunluluğunu ortadan kaldırdı.

İGA'dan İstanbul Havalimanı'nda x-ray geçişini hızlandıran yenilik
İGA'dan İstanbul Havalimanı'nda x-ray geçişini hızlandıran yenilik
GİRİŞ 23.09.2021 17:20 GÜNCELLEME 23.09.2021 17:20

İstanbul Havalimanı, modern teknolojilerle buluşmaya devam ediyor. Pandemi dönemindeki boşluğu yolcu konforunu artırmak için kullanan işletmeci şirket İGA, altyapısal değişiklikler yapmayı da ihmal etmedi. Özellikle giriş ve çıkışlardaki güvenlik önlemlerinde ufak bir değişiklik yapan İGA, yolcuları yıllardır çileden çıkaran sorunlardan birini çözmeyi başardı. Shiftdeletenet'de yer alan habere göre, laptop ve tablet sahipleri X-ray cihazından geçişin hemen ardından cihazların çantadan ya da bagajdan çıkarılarak kontrol edilmesine neden oluyordu. Ancak İGA, gelişen teknoloji ile bunu ortadan kaldırma kararı aldı.

ZAMAN KAYBI ORTADAN KALKACAK

İstanbul Havalimanı için yeni nesil X-ray cihazlar alan şirket, güvenlikten geçerken bilgisayar ve tableti çantanızdan çıkarma zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Böylelikle kısıtlı zamanı olan ve uçuşuna geç kalan kullanıcıların bir de güvenlikten geçerken bunun için vakit kaybetme endişesi kalmadı.

SAYILARI ARTACAK

Henüz kısıtlı sayıda olan X-ray cihazı, ne yazık ki havalimanının her noktasında bulunmuyor. Ancak kısa süre içerisinde sayılarının artması ve yolcuların işini kolaylaştırması bekleniyor.