Bu yıl 4.'sü düzenlenen Teknofest tüm coşkusuyla devam ediyor. Dünyanın en büyük havacılık festivali olan Teknofest'te Haber7.com'a özel açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, pandemi şartlarına rağmen yurtdışından bile ziyaretcilerin festivale geldiğini açıkladı.

Selçuk Bey TEKNOFEST’in mimarı olarak neler hissediyorsunuz?

Sabah yine eşim ve kızımla beraber alana girdiğimde kalbim küt küt atmaya başladı. Bu ilk defa 2018’de böyle olmuştu, tabi o zaman biz biraz endişe doluyduk acaba insanlar gelecek mi? Acaba milletimiz bu işe rağbet edecek mi endişesi vardı.

O zamanda alan böyle masallarda anlatılan harikalar diyarına dönüşmüştü. Bu yıl dördüncü yıl ama dünde yine buradaydık alanı sizlerle gezdik. Ama gençlerle, çocuklarla birlikte birden bire böyle bu alan adeta böyle büyülü bir hale geliyor, bir masal diyarına dönüşüyor. Buda bizi coşturuyor.

Tabi ben özellikle şuna şaşırdım, yurt dışından Almanya’dan farklı ülkelerden farklı illerden ciddi ziyaretçi katılımı var. Pandemi şartlarına rağmen onca zorluğa rağmen sırf TEKNOFES’ti ziyeret etmeye gelen birçok misafirimiz var.

Buda hem bizim için gurur hem de bir anlamda milletimizin bu işe ne kadar sahip çıktığının göstergesi.

Herkes bu işe gönlünü koyuyor ama biz aynı duyguyu, aynı ruhu ziyeretçilerimiz de de görüyoruz. Yani böyle büyük bir sevinçle, büyük bir sevgi ile kutlanıyor festival.

Tabi yani ne zaman uçakları görsek böyle kolları açıp hep uçma hayali taşırdık böyle kuşlar gibi. Tabi o duyguyu bir anlamda pekiştiriyor bu gösteriler. İnsanın içindeki o özgürlük hissini canlandırıyor diyebilirim.

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Hamdi 23.09.2021 22:33
    Allah sizin gibi ülkesine hizmet eden gençlerin sayısını arttirsin âmin
  • hıghlander 23.09.2021 17:54
    Rağbet olur mu acaba ne demek...bu da sorumu yahu. Teknofest son zamanların fuar hit'i ülkemizin.Hem eğlenceli ,hem ütopik potansiyel ve fantastik realiteli. Vallahi dede olacak yaşta olup oradaki gençlerden utanmasam, evde çakar almaz bir roket,birde helo icad edip fuara gelirdim.Gerçi benim icad, daha havalanmadan milletin tepesine düşer,çarşıyı karıştırırdı ama,olsun,apalamadan yürünmez yahu.!...kolay gelsin,başarılar cümleye.
  • Erdoğan Taşcı 23.09.2021 10:14
    Ben emekli makina ressamıyım. Bu projelerden birinin bir paftasında adımın bir defa olsun geçmesini çok isterdim. Ne mutlu bu ve benzer projelerde adları geçenlere.
  • abdurrahman Nergis 23.09.2021 07:10
    Allah senden razı olsun .seni ve aileni korusun.amin.
  • zon 8138 23.09.2021 02:57
    eyyy Türk halkı; Türkiye'ye ve Türk'e yapılan ihaneti asla unutmayın.Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığını bilin. ve yürekli insan selçuk baraktar ve ailesi,Türkiye'ye hayırlı işler yapan her kişi yaradanın kanatları altında olsun inşallah.
Daha fazla yorum görüntüle