Fahiş fiyatla mücadelede yeni gelişme: Hal yasası geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ekonomi alanında atılacak adımlara hız verildi. Çalışmanın 3 önemli ayağı olacak.

Fahiş fiyatla mücadelede yeni gelişme: Hal yasası geliyor
Fahiş fiyatla mücadelede yeni gelişme: Hal yasası geliyor
GİRİŞ 20.09.2021 12:39 GÜNCELLEME 20.09.2021 12:39
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

1 Ekim'de Meclis'in açılmasıyla birlikte vatandaşları ve mükellefleri de rahatlatacak düzenlemelerin yer aldığı ekonomi paketlerinin de teker teker yasalaşması bekleniyor.

Fiyatlardaki doğal olmayan yükselişler Ticaret Bakanlığı tarafından denetlenirken, sahada yapılan çalışmalarla kontroller sıkılaştırıldı.

HAL YASASI GÜNDEMDE

AK Parti kaynakları, "Adımlar atılmaya başlandı, bunun meyvesini önümüzdeki aylarda göreceğiz. Özellikle spekülasyon çok fazla. Dolar artıyor diye fiyatlar artıyor, dolar inince fiyatlar düşmüyor. Bu fiyat spekülatörlerine izin verilmeyecek. Üretici, tedarikçi ve perakendeci işletmelerin girdi maliyetlerindeki artış gibi haklı herhangi bir sebebe dayanmadan fahiş fiyat artışına gitmesi, serbest piyasa ekonomisi ile açıklanamaz.

Ayrıca serbest ticareti ve piyasa dengesini bozan veya tüketicilerin mallara ulaşmasını engelleyen faaliyetlerde bulunulamaz. Bu önlemek için devletin bütün kurumları çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Fahiş fiyat artışının önüne geçilmesi için üreticiden tüketiciye ulaşım zincirini sağlayan Hal Yasası'nın çıkarılması gündemde. Hal Yasası ile yüksek fiyatların yansıdığı gıda fiyatlarında aracılık maliyetlerinin düşürülmesinin sağlanacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA: BU BİZİM GÖREVİMİZ

ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün bir gazetecinin "Fahiş Fiyat artışlarıyla ilgili atılacak farklı adımlar var mı?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir konuyu zail addettiğini belirterek, şöyle devam etti: "Zira bizim işimiz zaten böyle bir adaletsizlik, böyle bir zulüm, böyle bir suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım, bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz" demişti.

YORUMLAR 11
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah faydası olur,bazı şeyler alım gücümüzü aşıyor çünki,mesala enginar çok faydalı bir besin olmasına rağmen baya pahalı,pazarda ayıklanmışının tanesi 5-6 dan aşağı değil.halbuki fazla su istemeyen,bakımı az ,her toprakta yetişen bir bitki niye bu kadar pahalı.
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugün sordum tarım krediye dap gubresi 350tl 50kg geçen sene 180di.bakır ilacın10kg 750tl geçen sene 380di.önce tarım krediyi adam edin sonra hallere sıra gelsin.omlarında suçu çok ama kendi ürettiği ürünü piyasadan daha pahalıya satan tarım krediyi düzeltin önce .poyraz babanın çiftliği olmuş iyice
    Cevapla
  • barış 2 yıl önce Şikayet Et
    20 yıl oldu hala yasa yok. Bu kabzımallarla marketçileri , politikacıları almışlar kucaklarına , istediklerini yaptırıyorlar.
    Cevapla
  • mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kaldınız çoook.
    Cevapla
  • Hakan Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    millet küstükten sonra pek faydası dokunmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle