Tüketici kredisi için vade düzenlemesi geldi!

BDDK, tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırını, kredi tutarı 50 bin TL'nin üzerinde olan krediler için 36 aydan 24 aya indirdi.

GİRİŞ 17.09.2021 15:34 GÜNCELLEME 17.09.2021 16:00
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

BDDK'nın resmi internet sitesinde yayımlanan karara göre, Kurul dünkü toplantısında "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik", "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik", "Kredi Yönetmeliği" ve "Finansal Kurumlar Yönetmeliği" uyarınca tüketici kredilerinde vade sınırını inceledi.

24 AYA İNDİRİLDİ

Alınan kararlar kapsamında, tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırı kredi tutarı 50 bin liranın üzerinde olan krediler için 36 aydan 24 aya indirildi.

Karar tarihinden önce kullandırılan bu kapsamdaki kredilerin ise borç bakiyeleri 50 bin liranın üzerinde olsa dahi, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 36 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilmesi kararlaştırıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 81
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz Allaha ve resulüne savaş açmaktır, açık ayet var, samimi tövbe edene Allahın yardımı kesindir, meraklısına duyurulur. Borçlu kişinin cenaze namazını resulullah kıldırmamıştır, siz kılın demiştir. Allah sabredenlerle beraberdir faize bulaşmayın
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Seçime davet
    Cevapla
  • Sabri 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç maaşlı kısmeti bol insanlar değiliz ki peşin alış veriş yapalım. Garibanı kendileriyle karıştırıyorlar. asgari ücretin sekiz bin TL olduğunu sanan insanlar senin benim halimden anca bu kadar anlar.
    Cevapla
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    insanlar kredi çekip, döviz almasınlar diye bu kararı aldık.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizler de duşşeydi bari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle