Bakan bayi ve galericileri uyardı: Yaptırımları ağır olacak

Vatandaşın otomobil bulamamaktan şikayetçi olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bayiler ve galericilere adeta göz dağı verdi.

Bakan bayi ve galericileri uyardı: Yaptırımları ağır olacak
Bakan bayi ve galericileri uyardı: Yaptırımları ağır olacak
GİRİŞ 17.09.2021 11:53 GÜNCELLEME 17.09.2021 11:56
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Bakan Muş, "Bayiler, galerilerle anlaştı iddiaları var. Tespit edersek yaptırımı ağır olur." ifadelerini kullandı.

Son dönemdeki fahiş fiyat artışlarına karşı 81 ilde denetimler sıklaştırıldı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş gazetecilere konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Atılan adımlarla ilgili konuşan Bakan Muş, vatandaşların şikayetlerini dikkate aldıklarını söyledi. Bakan Muş, "Bir ayda bitecek değil. Amaç kurallı serbest ticareti geliştirmek." dedi.

"HAL KANUNUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Hal kanunu ile ilgili konuşan Bakan Muş, "Detaylara bakıyoruz. Çalışmalarımız var, olgunlaştıkça kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı. Bakan Muş, asıl meselenin kayıt sisteminin geliştirilmesi olduğunu da belirtti.

Muş, "Kafa yoruyoruz, değer zincirini kayıt altına almak istiyoruz." diye konuştu.

"TESPİT EDERSEK YAPTIRIMLARI AĞIR OLUR"

Vatandaşın otomobil bulamamaktan şikayetçi olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomotiv sektörüyle ilgili teftiş kurulunun harekete geçtiğini söyledi.

Bakan Muş, "Peşinen kimseyi suçlu gösteremeyiz ancak çeşitli iddialar dolaşıyor. Bayiler, galerilerle anlaştı deniliyor. Bunu araştıracağız. Araç stokta tutulmuşsa, galeriye verilmişse, vatandaşa verilmemişse ve biz bunu tespit edersek yaptırımları çok ağır olur. Gereken yapılacak. Kural dışılık varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Bu konuda çok netiz." dedi.

İkinci el arabalarla ilgili ise Bakan Muş, enflasyonu işaret etti. Bakan Muş enflasyonla mücadele ile ilgili, "Merkez Bankası çalışma yapıyor. Hukuk devletinde olması gereken ne ise onu yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 50
  • Aliya Murteza 2 yıl önce Şikayet Et
    Açıkçası ne diyeceğimi bilemedim. Muhalefet ve muhalefet taraftarlarına bakarsan herkes aç. avm lere, cafelere, eğlence merkezlerine, Piknik alanlarına bakarsan her yer tıklım tıklım. Cadde ve sokaklarara bakarsan araçtan yer yok. Bayi ve Galerilere bakarsan araç yok talebe yetişmiyor.
    Cevapla
  • hayat bilgisi 2 yıl önce Şikayet Et
    evet kredi ve kredi kartlarıyla
    Cevapla
  • suat 2 yıl önce Şikayet Et
    yok abi siz ekonomiyi böyle düzeltemezsiniz. fiyat dengesini yıllardır sağlayamıyorsunuz. insanlar maddi konuda önünü göremiyor
    Cevapla
  • ilhan a....... 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım bu yetmez, ben ömür boyu çalışacağım emekliğim geldiğinde toplu para biriktirdiğim tazminatım la beraber 250 bin tl. ev alma niyetinde iken daire fiyatları hoop 600 bine çıkıyor 2+1 dairelerin fiyatı ateş yakıyor. ben kıradan kurtulup bir ev sahibi olamayacakmıyım. 350 bin tl lik daireler 1 trilyona gidiyor Allahtan revamı bu gıda fiyatları 2.el araba fiyatları birde ev fiyatları aldı başını gidiyor. devletimiz neden bu fahiş fiyatlara mani olmuyor. arabanın yada evlerin gerçek fiyatları bu değil ki arabın biri bölgeden 250 tl lik daireyi 500 tl ye alıyor hoooop daire fiyatları 500-600 tl ye çıkıyor. neden denetlenmiyor. sayın bakanım buna el atın lütfen
    Cevapla
  • dfg 2 yıl önce Şikayet Et
    hiçbirşey yapamazsınız. .neyi tespit edeceksin.adam verdim parasını aldım malı mal belli fatura belli diyecek,satan da parasını verene istediğim arabayı satarım şu kadar araba alabilir diye kanun mu var diyecek! ayrıca bir sınırı varsa da hem bişey yapamazsın zaten yapmazsınız da!
    Cevapla
  • Hakperest 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya devlet başa ya kuzgun (bayi- galerici) leşe..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle