Türk savunma sanayiinin başarısı Ermeni basınında

Türk İHA ve SİHA'ları başta olmak üzere savunma sanayinin gözdeleri yabancı basında yankı uyandırmaya devam ediyor.

GİRİŞ 17.09.2021 11:45 GÜNCELLEME 17.09.2021 11:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin her yıl daha da büyüyen savunma bütçesi bir yandan küresel savunma medyasının dikkatini çekerken diğer yandan komşu ülkelerde ses getirmeye devam ediyor.

Ermeni diasporasının en büyük yayın organlarından The Armenian Weekly'de yayınlanan "Erdoğan yönetiminde Türk ordusunda devrim" başlıklı yazıda ise Türkiye'nin savunma sanayini adım adım nasıl geliştirdiği anlatıldı. 2019 yılında dünyanın en büyük 12. silah ihracatçısı haline geldiği ve ilerleyen yıllarda ilk 10'a gireceğinin altı çizildi.

TÜRK HALKI İÇİN GURUR KAYNAĞI

Baykar Teknoloji'ye de yer verilen yazıda, Türk hava kuvvetlerinde devrim yaratan Selçuk Bayraktar'ın Türkiye'nin ilk yerli ve operasyonel İHA sistemlerinin mimarı olduğu belirtildi. Baykar'ın ürettiği, uzaktan kumandalı veya otonom uçuş operasyonları yapabilen insansız savaş hava aracı İHA'ların operasyonlardaki başarılarından sonra Ukrayna, Polonya ve diğer ülkeler tarafından tercih edildiği aktarıldı. Türk insansız hava araçlarının, Türk halkı için bir gurur kaynağı olduğu ifade edildi.

HEDEF 2023

Yazıda "Türkiye yalnızca askeri savaş araçlarını ihraç etmekle kalmıyor, müttefiklerini de eğiterek politik etkisini artırıyor. Türk savunma şirketlerinin hedefi 2023 yılında ülkenin savunma endüstrisini bütünüyle dışa bağımlılıktan kurtarmak" denildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • Sabir 2 yıl önce Şikayet Et
    iceridekiler hain ve nankörde ondan görmüyorlar.
    Cevapla
  • Talep Çok Arz Az 2 yıl önce Şikayet Et
    200 küsür ülke var. Elinizde her şeyin hazırı bol bol olsa yani birkaç gün içinde bin dereden su getirmeden hızla ilgili her ülkenin ordusuna teslim edilebilse ne gerekirse, çoktan ilk 3 e girmiştik dünyada. Üretim hızı ve bürokrasi en büyük engel. Maalesef sipariş üslubuyla 13. olabiliriz en çok. Araba üreten firmaların sipariş gelene dek beklediklerini hayal edin. Asla bu cirolaraına ulaşamazlardı. Talep var kesinlikle problem YAVAŞ arz. Talep yoksa bu arzın gecikeceğini bildikleri için vazgeçmelerinden dolayıdır. "Siz sipariş verin biz yaparız" -Kalsın o zaman, ben yıllarca sizin üretmenizi bekleyemem... hesabı.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    ama patates soğan artmış kimin umarında
    Cevapla
  • yine misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    dışarıdakiler görüyor da içeridekiler görmüyor
    Cevapla