Fahiş fiyatların üstüne bir zam daha! Ayakkabı fiyatları yüzde 45 daha yükseldi

Son dönemde özellikle gıda, kira ve ikinci el araç fiyatlarında yaşanan fahiş zamlar Türkiye’nin gündemindeki yerini korurken bu absürt zamların sadece bunlarla sınırlı kalmadığı ortaya çıktı. Fiyatları abartılı şekilde yükseltilen giyim ve ayakkabıya yüzde 45'i bulan yeni zamlar yapıldı.

Fahiş fiyatların üstüne bir zam daha! Ayakkabı fiyatları yüzde 45 daha yükseldi
Fahiş fiyatların üstüne bir zam daha! Ayakkabı fiyatları yüzde 45 daha yükseldi
GİRİŞ 15.09.2021 12:58 GÜNCELLEME 15.09.2021 12:58
Bu Habere 216 Yorum Yapılmış

Haber7 / Fuat Öner

Vatandaşın büyük tepkisine neden olan zamlardan vatandaşın en temel ihtiyacı olan giyim ve ayakkabı da etkilendi. Kur saldırısı ve pandemi bahanesiyle yapılan zamlarla el yakan hale gelen giyim ve ayakkabıya bu fiyatlarında üstüne yeni zamlar eklendi.

Haber7 ayakkabı fiyatlarında yaşanan fahiş zamlarla ilgili yaptığımız araştırmada adeta dudak uçuklatan rakamlarla karşılaştık.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Ağustos ayı enflasyon rakamlarına göre giyim ve ayakkabıda artış yüzde 7,47 olarak açıklanırken son dönemde yapılan ani zamlar pes dedirtti.

ZAM YAĞMURUNA TUTTULAR

Fırsatçılar okulların tekrar yüz yüze eğitime başlamasıyla velilerin yapacağı alışverişi de fırsat bilerek Eylül ayında ürünleri adeta zam yağmuruna tuttu. Şu anda giyim ve ayakkabıda zam yüzde 45’i aşmış durumda.

Yaptığımız araştırmada 2020 Aralık ayında yani 18 ay önce alınan bir kadın botunun indirimli fiyatı 309 TL iken bugün aynı ayakkabının yine indirimli satış fiyatı 449 TL’ye çıkmış durumda. Buda yüzde 45’lik bir zam anlamına geliyor.
Aralık 2020'de 309 TL'den satılan ayakkabının bugünkü fiyatı 449 TL'ye çıkmış durumda

YÜZDE YÜZ ZAMLANAN ÜRÜN VAR

Yine farklı model ve markalar üzerinden yaptığımız araştırmada Mart 2021’de alınan bir spor ayakkabının fiyatı 599 TL iken aynı ayakkabı bugün 1,199 TL’yi bulan fiyat etiketleriyle satılıyor. Bu ayakkabıya gelen zam ise yüzde 100’ü bulmuş durumda. Ayakkabının sözde indirimli fiyatı ise 799 TL’den satılıyor. Bu haliyle ise zam oranı yüzde 33.


Mart ayında 599 TL'ye alınan bir ayakkabı bazı satılılarda fiyatı 1200 TL'ye çıkmış durumda ve sözde indirimle 800 TL' satılıyor

 

OKUL KIYAFETLERİNDE YÜZDE 30 ZAM

Okulların tekrar yüz yüze eğitime başlamasıyla beraber milyonlarca öğrenci için bir Eylül ayında zorunlu bir alışveriş dönemi de başlamış oldu. Fahiş zamlardan etkilenen okul kıyafetlerinde yapılan zamlar ise yüzde 30’u buldu. Geçtiğimiz yıl 50-55 TL’den satılan bir Tshirt bu yıl 70 TL’den satılır oldu.

 

YORUMLAR 216
  • REİS duy sesimizi 2 yıl önce Şikayet Et
    12 yıldır aynı özel şirkette özel güvenlik görevlisiyim 4 yıl önce asgari ücretle aramda 800 tl fark vardı şuan eritilerek asgari ücrete çekildi elbette devlet buna müdahale edemez ama asgari ücrete en az 1000 tl zam yaparsa 2022 ocakta bu emek hırsızları mecbur ödemek zorunda kalacak yoksa bu enflasyon düşmeyecek yıl sonu enflasyonu düşürüyoruz zam ona göre veriliyor sonra ekim ayına kadar milletin anası ağlıyor zamlarla son çeyrek müdahale yine düşük enflasyon böyle olmaz
    Cevapla
  • Misafir 21 2 yıl önce Şikayet Et
    Olmuşla ölmüşe çare yoktur. Geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Yılardır yaşından dolayı iş bulamayan EYT mağdurları da çözüm bekliyor.
    Cevapla
  • Havzı kevser 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede kafası esen kafasına göre fiyat ayarlaması yapıyor cok yazık müslümanlar bu hataya düşmemeli ahiretinizi satmayın
    Cevapla
  • Mocca 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yüzden adam olamayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle