Açıklama geldi: Dünyanın en ucuzu Türkiye'de! Fiyatlar yüzünden tüm inşaatlar durdurulmuştu!

Müteahhitlerin çimento fiyatlarındaki yüksekliği boykot ederek çalışmaları 24 Eylül'e kadar durdurması sonrası Çimentocular, dünyanın en ucuz ve maliyeti en yüksek çimentosunun Türkiye’de üretildiğini açıkladı.

Açıklama geldi: Dünyanın en ucuzu Türkiye'de! Fiyatlar yüzünden tüm inşaatlar durdurulmuştu!
Açıklama geldi: Dünyanın en ucuzu Türkiye'de! Fiyatlar yüzünden tüm inşaatlar durdurulmuştu!
GİRİŞ 15.09.2021 10:34 GÜNCELLEME 15.09.2021 10:34
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

TürkÇimento Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, İMKON tarafından çimento fiyatlarındaki artış gerekçe gösterilerek başlatılan iş durdurma eyleminde çimento sektörüne haksızlık edildiğini söyledi.

DÜNYANIN EN UCUZU TÜRKİYE'DE

Maliyet artışlarına dikkat çeken Yücelik, ağır şartlar altında 4 yıldır üretim yaparken ezildiklerini belirterek, dünyanın en ucuz ve maliyeti en yüksek çimentosunun Türkiye’de üretildiğini ifade etti.

İnşaat sektörünün bir süredir en önemli gündem maddesi olan çimento fiyatları tartışmasında sular durulmuyor.

Fiyatlarda fahiş artış olduğunu iddia eden müteahhitler, 9 Eylül itibarıyla inşaatlarda boykot kararını uygulamaya başlamıştı.

Müteahhitlerin boykot kararını ilk açıkladığı günlerde Ticaret Bakanlığı da konuya sessiz kalamamış, çimento ihracatına yönelik kısıtlama getirmişti.

Çimentocular ise kısıtlama kararını tepkiyle karşılamış, Türkçimento CEO'su Volkan Bozay, ihracat kısıtlamasının ulusal ticari menfaatleri riske attığını ifade etmişti.

YORUMLAR 30
  • Umit 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşaat sektörü bitmek üzere. Sadece çimento değil. İnşaat malzemelerinin tamamı orantısız şekilde zamlaniyor. 1 yıl en az ₺)%100 zam var... Birileri sektöre suikast düzenliyor.
    Cevapla
  • Erdoğan Önal 2 yıl önce Şikayet Et
    Denetimsiz birimler olmamalı zararına gününü kurtarma derdinde milyonlarca esnaf varken keyfine göre fiyatlandırma tekelci gruplara serbest olmamalı.Çimento gibi birçok malzemeler kontrolsüz.
    Cevapla
  • Veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsaat cilarin benim gorusum asil amaci cimento diil faiz ve faiz yuksek baskilari ve istediklerini alir larsa tum dengeler bayagi karisacak ve diyebilirimki bi tarafi duzeltelim derken .......
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında devlet çimento ithalatını serbest bırakmalı bizim çimentocuların sıkıntısı olmaz fiyatlar zaten çok ucuzmuş burda
    Cevapla
  • Amele 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir hikaye: Cennet ve Cehennemdeki insanlar bir birleri ile buluşup hasret gidermek için bir köprü yapmaya karar verirler. Köprünün yarısını Cennet ehli diğer yarısını da Cehennem ehli yapacakmış. İnşaat başlamış Cehennem tarafı çabucak yarısını bitirmiş ama Cennet tarafından daha temel bile atılmamış. Cehennemdekiler haber göndermiş Cennet tarafına ne oldu sizde daha inşaat başlamamış diye. Cennet ehlinden el cevap; bize daha müteahhit gelmedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle