Altın fiyatları için endişeli bekleyiş: Fiyatları baskılayacak

Altın yatırımcıları, Fed'in varlık alımı azaltımıyla ilgili gidişatın nasıl olacağını anlamak için bugün açıklanacak ABD tüketici enflasyonu verisine odaklandı. Beklentilerin üzerinde bir enflasyon artışı varlık alımının daha erken başlayacağına dair endişeleri artırarak altın fiyatlarını baskılayabilir.

Altın fiyatları için endişeli bekleyiş: Fiyatları baskılayacak
Altın fiyatları için endişeli bekleyiş: Fiyatları baskılayacak
GİRİŞ 14.09.2021 09:20 GÜNCELLEME 14.09.2021 09:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Altın, yatırımcıların varlık alımı azaltımı takviminin gidişatını anlamak için ABD tüketici enflasyonu verisine odaklanmasıyla yatay bir seyir izliyor. Gram altın ise 485 TL civarında bulunuyor.

ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE), salı günü TSİ 15:30’da açıklanacak. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi TÜFE’nin yıllık yüzde 5,3; aylık yüzde 0,4 artacağı yönünde. Beklentilerin üzerinde bir enflasyon artışı varlık alımının daha erken başlayacağına dair endişeleri artırabilir.

Yatırımcıları tüketici enflasyonu konusunda endişelendiren ise beklenenden yüksek gelen ABD üretici enflasyonu oldu. ÜFE Ağustos’ta aylık bazda yüzde 0.7 artarken, yıllık yüzde 8.3 artış ile 2010’dan beri en büyük artışı kaydetti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan beklentisi ise aylık yüzde 0.6, yıllık yüzde 8.2 artış yönündeydi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, ekonomide talep eksikliğinin olmadığını, ancak arz yönlü sorunların bulunduğunu söyledi.

Güncel Altın fiyatları

Enflasyonun çoğuna yol açan tedarik zinciri aksaklıklarının beklenenden daha uzun sürebileceğine dikkat çeken Harker, "Fed'in yeni politikası çerçevesinde, yüzde 2'nin üzerinde seyreden enflasyon iyi bir şey. Ancak enflasyonun bu seviyenin çok üstünde seyretme riskinin en aza indirilmesi gerek" dedi.

ONS ALTIN FİYATI

Geçen hafta 50 günlük hareketli ortalamasının altına geriledikten sonra dar bir fiyat aralığında işlem gören ons altın, 4 haftanın ardından ilk defa haftayı kayıpla kapatmıştı. Tüketici enflasyon verisi öncesi endişelerle yatay seyreden ons altın, salı günü 1.791 dolar civarında güne başladı.

GRAM ALTIN FİYATI

Gram altın, geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen Dolar/TL ’deki yükselişten destek bularak 490 TL seviyesine kadar tırmanmıştı. Ons altının aksine geçen haftayı kazançla kapatan gram altın, salı günü 485 TL seviyesinde işlem görüyor.

YORUMLAR 11
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın fırlayacak bence
    Cevapla
  • greenpeace 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoinler çıktıktan sonra altın ömrünü tamamladı Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Cngz56 2 yıl önce Şikayet Et
    Altını ve doları fırlatacaklar inşaallah haksız çıkarım birçok uzman yükselecek diyor Rabbim düşürsün 1 tl etsin
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    doları anladıkta altın fırsatcılığıda da ne kardeşim bu vatandaş altın almayacak bitcoin mi alacak ne bejkliyorsun arabanın fiyatı iki katrına cıkınca biz konuşuyormuyuz fırsatcı olan altın alan değil ki altına göre fiyat veren gördün mü sen adamlar nereye saldırcaklarını şaşırıyor
    Cevapla
  • Erpınar 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberin gönlü altının yükselmesinden yana. İnşaallah altın-döviz düşer de bir nebze olsun rahatlarız.
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın fiyatları bir tuzaktır. Mahiyeti "X" olan herhangi bir yatırım ! dan farkı yoktur. İşine gelenler, işine gelince yükseltir , işine gelince indirir. Takı dışında çok Az ihtiyaç olan altın Kamyonlarca alım satım olsa bile fiyat fırlaması veya düşmesi için bir sebep olmayabilir.
    Cevapla
  • Hekim 2 yıl önce Şikayet Et
    Altın değil, fiyatları tuzak olabilir. Yalnız tarihi verilere bakıldığında, ani düşüşler ve çıkışlar dışında, uzun vadede altın HİÇ bir zaman değer kaybetmemiştir. Alım gücünü herzaman korumuştur. Uzun vade için altın ve gümüş akıllıca bir yatırımdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle