ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde Tuz Gölü'nde düzenlenen TEKNOFEST 2021 Roket Yarışları başladı. Yarışmayı yakından takip eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci Haber7.com'a özel açıklamalarda bulundu.

200 BİN BAŞVURU GELDİ
Teknofest'in Türkiye'de bilim, teknoloji ve uzayda farkındalığı artırmak için önemli bir festival olduğunu vurgulayan Varank, "Bu bir teknoloji yarışması çok farklı kategorilerde otonom insansız hava araçlarından sualtı araçlarına kadar, bilişm teknolojilerinden sağlıkta yapay zekaya kadar çok farklı alanlarda yarışmalar düzenliyoruz. Roket yarışması en fazla ilgili duyunlardan bir tanesi. Bu sene ilk defa liseleri bu yarışmaya kattık. Daha 15-16 yaşında gençlerin kendi roketlerini tasarlaması meşakatli ama neticesini altığında da gurur verici. Her sene ilgi daha da çok artıyor. Bu sene 544 takım sadece roket yarışmalarına başvurdu. Teknofest kapsamındaki tüm yarışmaları düşündüğümüzde bu sene 200 bin gencimiz bu yarışmalara başvurdu." dedi.

GENÇLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Murat İkinci ise, gençlerin yarışmalardaki heyecanın büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirterek 'Burada gençlerimiz muazzam bir tecrübe kazanıyor. Roketsan'da çalışan deneyimli mühendis kardeşlerimiz gençlere yardım ediyor, danışmanlık yapıyorlar. Böylece üniversitelerde almış oldukları teorik eğitimleri pratiğe dönüştürecek bir fırsat yakılıyorlar Bu açıdan gerçekten Teknofest'in çok önemli bir boşluğu doldurduğunu düşünüyorum" dedi.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Kazım 09.09.2021 21:06
    İnşaAllah gelecegin BAŞKANI
  • Hasan aydın 09.09.2021 20:38
    Selçuk canım benim seni rabbim yeşil kanatlarla korusun inş. Dua ediyorum sana
  • ZANGOÇ 09.09.2021 15:39
    Tek bir kişi TÜRKIYE nin kaderini Değiştirdi. Vatan sevdalılarının önü açildiginda Dünyanin kaderide değişecek insallah
  • İsmail 09.09.2021 14:31
    Bende çok heyecanlıyım. Geleceğe dair hiç bukadar ümitvari olmamıştım. Emeği geçen herkesten Allah c.c hü razı olsun.
  • nilo 09.09.2021 14:10
    devletin milletin paralarıyla köşeyi dönenler .devletin milletin parasını yiyenler . işallah hesabını verecek. keşke bu projeleri devlet yapsaydı . keşke paralar devletin kasasına girseydi.
Daha fazla yorum görüntüle