Küresel çip krizine bir darbe de Malezya'dan

Malezyalı yarı iletken üreticisi Unisem Bhd. bir tesisini 7 gün kapatacağını duyurdu. Bu durum, halihazırda çip kriziyle mücadele eden otomobil üreticileri başta olmak üzere birçok sektör için yeni bir darbe oldu.

Küresel çip krizine bir darbe de Malezya'dan
Küresel çip krizine bir darbe de Malezya'dan
GİRİŞ 09.09.2021 11:24 GÜNCELLEME 09.09.2021 13:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Şirket, corona virüs vakalarının yayılmasını önlemek ve çalışanların sayısını azaltmak için Perak eyaletindeki tesisini 15 Eylül'e kadar kapatacağını duyurdu.

Unisem, gelirlerinin yaklaşık yüzde 12'lik kısmını otomotiv sektöründen, yüzde 30'unu tüketici segmentinden sağlıyor.

Bloomberg'de yer alan habere göre, tesisin geçici olarak kapatılmasının yıllık üretimde yaklaşık yüzde 2'lik kesintiye neden olması öngörülüyor. Şirketin hisseleri bu yıl yüzde 38 civarında yükseldi.

Covid-19 ile mücadele eden ülkede vaka sayısı ağustos ayında günlük 20 bini aştı, o dönemden beri de aşılamanın hızlanmasıyla düşüşe geçti.

YORUMLAR 5
  • Mehmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya fırsatçılarla dolu. Kovidi bahane edip manüplasyon yapıyorlar. Çip, yarı iletken vs üretiminde sıkıntı varmış gibi gösterip paradan para kazanıyorlar. Bu işin içinde bir bit yeniği var.
    Cevapla
  • esteban41 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki madem küresel çip krizi var bu araba üreticileri bilgisayar üreticileri her 6 ayda bir nasıl oluyorda yeni model üretip satıyorlar ? Hele ki cep telefonu üreticileri nerdeyse heray yeni model çıkaracak durumdalar. Hani kriz vardı nasıl 6 ayda bir yeni model araba çıkarıp satıyorsun fahiş fiyattan ?
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bütün dünya çip kriziyle çöküyor. bunlar fabrika kapatıyor. yok muydu, aşı maske mesafe olayı.. fabrikalar kapanmamalı..
    Cevapla
  • batu 2 yıl önce Şikayet Et
    ahmet hoca.. fabrika kapalı kalacak 1 hafta.. kim daha çok para verirse ona üretim olacak... kim çipe sıkıştı acil lazım ver biraz daha fazla para dediğin güne verelim diyecek... boşuna kapatmıyor fabrikayı.. zaten bu çip fabrikası tekstil atölyesi değil ki insan eliyle iş yapsınlar.. herşey tamamen robotlarda..
    Cevapla
  • Molla Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte bir hinlik var, chip üreten fabrikalarda çalışanlar özel tulumlar içinde çalışıyorlar, doktorlar ve ameliyathaneler bu kadar steril değil. Çalışanlara bir şey olma ihtimali yok denecek kadar az. Fabrikaları kapatmalarının başka bir nedeni olmalı.
    Cevapla