IFC, salgın döneminde Türk şirketlere 1,1 milyar dolarlık yatırım yaptı

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Türkiye'de özel sektörün gelişimi desteklemek, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının etkilerine karşı dayanıklılığını artırmak ve ekonomik toparlanmayı hızlandırmak için Türk şirketlerine Haziran 2020 ve Haziran 2021 arasında 1,1 milyar dolar yatırım yaptı.

IFC, salgın döneminde Türk şirketlere 1,1 milyar dolarlık yatırım yaptı
IFC, salgın döneminde Türk şirketlere 1,1 milyar dolarlık yatırım yaptı
GİRİŞ 09.09.2021 11:19 GÜNCELLEME 09.09.2021 13:41

IFC'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Covid-19 salgını döneminde Türk şirketlerine yapılan yatırımlar ve kredilerle ilgili bilgi verildi.

Buna göre, 410 milyon doları farklı yatırımcılarından ikame edilmek kaydıyla Türk şirketlerine Haziran 2020 ve Haziran 2021 arasında 1,1 milyar dolarlık kaynak aktarıldı.

IFC'nin yatırımları, dezavantajlı gruplar için finansal erişimi kolaylaştırmak, ülkenin rekabet gücünü artırmak, küresel ısınmayla mücadele ve halihazırdaki müşterilerin Covid-19 salgınından olabildiğince az etkilenmesi göz önünde bulundurularak yapıldı.

TÜRKİYE IFC'NİN YATIRIMLARINDA DÜNYADA ÜÇÜNCÜ SIRADA

IFC Avrupa ve Merkez Asya Direktörü Wiebke Scholemer, konuya ilişkin açıklamasında Türkiye'nin IFC yatırımlarında dünyada üçüncü sırada olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de özel sektörün gelişmesi, ekonomik kalkınma ve yeni işlerin oluşumuna yardım etmek için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

IFC Türkiye Yöneticisi Arnaud Dupoizat da konuya ilişkin açıklamasında, "IFC inovasyonu ve ekonomik kalkınmayı önceleyen, rekabeti artıran ve küresel ısınmaya karşı mücadele edecek önemli projelere finansman sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

IFC Mart 2020'den bu yana küresel bazda Covid-19'un salgınının etkilerini azaltmak için 8 milyar dolarlık finansman sağlarken, Türkiye ile 50 yıllık işbirliği döneminde finansman büyüklüğü 4,3 milyar doları buldu.