SGK 52 ilacı geri ödeme listesinden çıkardı

SGK, aldığı yeni kararla daha önce reçetelere yazılan, hastaların ücretsiz alabildiği 52 ilacı 15 Ekim’den sonra artık ödemeyecek.

SGK 52 ilacı geri ödeme listesinden çıkardı
SGK 52 ilacı geri ödeme listesinden çıkardı
GİRİŞ 09.09.2021 09:22 GÜNCELLEME 09.09.2021 10:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Geri ödeme listesinden çıkarılan ilaçlar arasında, kas gevşetici kremler, ağrı kesici spreyler, çocukların diş ağrılarında kullanılan diş jelleri bulunduğunu söyleyen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, “SGK bazı ilaçları geri ödeme listesinden çıkararak, zaten alım gücü düşük olan vatandaşlarımızın birçoğunun ilaca ulaşmasını zorlaştırıyor” dedi.

Saydan şunları söyledi: “SGK 15 Ekim’den sonra 52 ilacı geri ödemeyecek ve bazı ilaçları da on günde birer kutu ve sabit fiyattan ödeyecek. Dolayısıyla vatandaşın ödediği fiyat farkı daha çok olacak.

Ayrıca eşdeğer fiyat referans bandı farkları ise yüzde 10’dan yüzde 5’e çekildi. Böylece eşdeğer ilaçlardan alınacak farklar yüzde 5 artmış oluyor. TEİS olarak, sağlık harcamalarının bir gider kalemi olmadığını, halk sağlığına yapılan bir yatırım olduğunu, bu çerçevede de ilaç harcamalarında tasarrufun geri ödeme listelerinden ilaçların çıkarılmasıyla olmayacağını ve bu yaklaşımdan vazgeçilmesi gerektiği kanaatindeyiz.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 7
  • Onur 2 yıl önce Şikayet Et
    Sigara içmeye bağlı hastalıkların tedavisinden de ücret alınmalı. İLaçları da ücretsiz verilmemeli. Bak o zaman sigara içme oranı nasıl düşüyor.
    Cevapla
  • El mahkum 2 yıl önce Şikayet Et
    Elinde çantası ilaç mümessilleri doktora gelip selam veriyor. Sonra ilaç tanıtımı ve iltifatlar. Tabi buna tamamen duygusal tav olan olursa midem ağrıyor yaz kızım kas gevşetici. Eskiden sıramızı alır girerdi ilaç mümessilleri artık göremiyoruz ama illa bir temas yolu bulacak.Burada Devlet yatırım yapınca biz ödüyoruz diyenler haksız ilaç yazıp ta faturaları şişirilince de ödediğimizi hatırlasın.Gereksiz ilacı malesef hasta bilmez veya gereksiz yere ister doktor aman şikayet olmasın diye uygunsa yazar.Bu hatalar olmasa kontrol için gereken sisteme harcanan emek ve para da düşer.Sağlık harcamaları pandemi ile de birlikte korkunç boyutlarda. Maske takmayana aşı olmayana tedavi ücretli olsun.
    Cevapla
  • alişen fırat 2 yıl önce Şikayet Et
    bu hiç iyi olmadı maalesef aldığımız ilaçların çoğu çöpe gidiyor,
    Cevapla
  • Ayarcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Oldumu şimdi... eczacılar ve vatandaşlar kavga edecek...SGK ilaçların geri ödeme yapma sı gerekiyor...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bedava şeyin kıymeti bilinmez, az da olsa bedel alınmalı...zaten ödeme listesinden çıkarılan ürünler hayati değil. alsan da olur almasan da.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle