Son dakika haberi: Müteahhitlerden boykot kararı! Tüm inşaatlar durduruldu

Son dakika haberi: Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki artış nedeniyle aldıkları boykot kararını uygulamaya başladı. İnşaatlar bugünden itibaren 24 Eylül'e kadar durduruldu.

GİRİŞ 09.09.2021 09:20 GÜNCELLEME 09.09.2021 17:25
Bu Habere 291 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki artış nedeniyle aldıkları boykot kararını uygulamaya başladı.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından yapılan açıklamada, inşaat sektörünü en çok etkileyen girdi mamullerinin başında çimentonun olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada "Çimento sektöründe fahiş oranlara varan zamların yapılması, sektör ve kamu adına artık kabul edilemez seviyeye ulaşmıştır" denildi.

Konuya ilişkin Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden olumlu bir netice alınmadığı belirtilen açıklamada, "Tekelci fiyat uygulaması ve keyfiyete bağlı zamlar bardağı tarşıran son damla olmuştur" ifadesi kullanıldı.

Bu kapsamda, inşaatlar bugünden itibaren 24 Eylül'e kadar durduruldu.

TÜM MÜTEAHHİTLERİ KAPSAMIYOR"

NTV canlı yayınında konuya ilişkin soruları yanıtlayan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) bizlerin üyesi olduğumuz bir konfederasyon değil. Biz Türkiye Müteahhitler Birliği olarak bu kadronun içinde yer almıyoruz. Biz de inşaat maliyetlerinin artışı ile ilgili olarak bazı sıkıntıların olduğunun farkındayız. Bu, meslektaşlarımızın daha çok kendi projelerini durdurmak şeklinde bir işlem olacak diye düşünüyorum. Boykot kararı tüm müteahhitleri kapsamıyor" dedi.

Eren, "Çimento fiyatlarında son 15 ayda yüzde 86'ya varan bir artış var. Demir fiyatlarında da bu artış yüzde 180'leri buluyor. Dövize bağlı artışlar var bu artışların bir kısmı normal. Kamu ile idarelerimiz ile işbirliği içinde çözüm üretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 291
  • Aki 2 yıl önce Şikayet Et
    Durmak çözüm değil. Şehirlere göçü engellemek ve tarıma yatırım yapılmalıdır.
    Cevapla
  • ervan 2 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır milletin ensesinde boza pişirdiniz yetmedi şimdi de bahane arayarak şişiriyorsunuz. 300 bir liralık daire kredi ucuzlayınca nasıl 400 oldu haramzadeler. piyasayı hep bilinçli yükselttiniz kiralık eve bile para bulunmuyor arsızlar.
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Srbze ve meyve hallerindede vatandaslar ayni uygulamayi yapsalar firincilara karsi ekmeklerini evde pisirseler iyi bir ders olur bu cakallara meyveyi az alalim srbzeyi az alalim bir cope atar iki cope atar sonra mecbur kalir fiyat disurmeye bunlar
    Cevapla
  • İdris 2 yıl önce Şikayet Et
    Mütahhitleride boykot etmek şazım çook pahalı ev satıyorlar düşük gelirki vatandaşlar olarak ev alamıyoruz
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    1.si 1-2 sene durdurmazsanız işe yaramaz. 2.si neden diğer ülkeler hammadde ihracatını durdurup kendi ülkesine katkı sağlarken bizimkiler hammadde ihracını başarı gibi gösteriyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle