Diyarbakırlı iş adamından fırsatçılara tepki: 30 ton ürünü ücretsiz dağıttı

Diyarbakırlı iş adamı Mehmet Yüksel, 30 tona yakın topladığı elmaları market zincirleri ve komisyoncuların 1 lira fiyat vermesine tepki göstermek için vatandaşlara ve martılara ücretsiz dağıttı. Yüksel, üreticilerden 1 liradan alınıp marketlerde vatandaşlara yüksek fiyata satılmasının önüne geçilmesi için de yetkililere çağrıda bulundu.

GİRİŞ 08.09.2021 16:53 GÜNCELLEME 08.09.2021 16:53
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Diyarbakırlı iş adamı Mehmet Yüksel, Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Plajköy mevkiinde kurduğu Huzur Çiftliğinde 7 bin 500 elma fidanı dikti. Dikilen elma fidanlarından yaklaşık 30 ton elma toplanırken, satış için zincir marketler ve komisyoncularla temasa geçen Yüksel, 1 lira fiyat verilmesi üzerine duruma tepki gösterdi.

Zamlarda domino etkisi! Bir tanesi karın doyurmaz ama tanesi 6 TL'den satılacakZamlarda domino etkisi! Bir tanesi karın doyurmaz ama tanesi 6 TL'den satılacak

 

Market zincirlerinde ve pazarda kilosu 9- 10 liradan satılan elmaların bir kısmını Hazar Gölü ortasından bulunan küçük bir adadaki martı ve tavşanlara veren Yüksel, geri kalan elmaları ise vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

“1 LİRADAN FAZLA FİYAT VERİP ALAN OLMADI”

Yaşanan durumla ilgili açıklamalarda bulunan iş adamı Mehmet Yüksel, “Huzur Çiftliği ismini verdiğimiz bir bahçemiz var. Doğayı ve hayvanları sevdiğim için şu anda bu alanda 10 bin ekili meyve fidanımız mevcuttur. Bu meyve fidanlarından 2 bin 500’ü kiraz geri kalanı elma fidanıdır. Elma fidanlarında 30-40 tona yakın elma topladık ve satılması için belirli firmalarla iletişime geçtim. 3 farklı organik olarak üretimini yaptığımız elma çeşidini 1 liradan fazla fiyat verip alan olmadı. Bende kendilerine 9 veya 10 liradan şu anda elma satılıyor. Benden 1 liradan alıp 9 veya 10 liradan nasıl satıyorsunuz? Bunda bir adaletsizlik olduğunu tespit ettim” dedi.

“ELMA ALAMAYAN MAĞDUR İNSANLARA HEDİYE EDECEĞİM”

Üreticilerin sırtında para kazanan fırsatçılara sert tepki gösteren Yüksel, “Bu market zincirleri ve komisyoncularla anlaşamadık. Bana 1 liradan fazla ücret veremeyeceklerini aktardılar. Sertifikalı ürün olduğu için market zincirleri kendi tezgahlarında rahat bir şekilde satabilirler. Fakat benden 1 liradan alıp yüzde 900’lere varan bir fiyat artışı yaparak üzerimden para kazanacaklar. Ben de bunu 1 liradan kesinlikle satmamaya karar verdim. Bu elmaları markete gidip 9 veya 10 liradan elma alamayan mağdur insanlara hediye edeceğim, tepkimi böyle göstereceğim. Ayrıca Hazar Gölünde bir ada bulunuyor bu elmaların bir kısmını da gidip orada martılara ve tavşanların yemesi için bırakacağım” diye konuştu.

ELMALARI VATANDAŞLARA, MARTILARA VE TAVŞANLAR DAĞITTI

Yüksel, fırsatçılara bir an önce gereken girişimlerde bulunulması, adaletin sağlanması ve zor durumda olan üreticilere destek verilmesi yönünde yasa çıkarılması çağrısında bulunarak, daha sonra elmaların bir kısmını feribotla Hazar Gölü ortasında bulunan adaya taşıyarak burada bulunan tavşanların ve martıların yemesi için bırakırken, geri kalan elmaları ise Elazığ ve Diyarbakır’da maddi durumu olmayan vatandaşlara dağıttı.

YORUMLAR 141
  • özgüven 2 yıl önce Şikayet Et
    9 liraya nerde var elma istanbul beyoğlunda yım elma stargin.golden elma .4.tl 3.5 tl. şu anda marketlerde
    Cevapla
  • Yaşlı adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Erzurum
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bravo kardeşim
    Cevapla
  • demir 2 yıl önce Şikayet Et
    hal yasası çıkacaktı, şehir efsanesi oldu..
    Cevapla
  • orhan01 2 yıl önce Şikayet Et
    Milletin gazini almak icin yapacagiz dediler kac sefer sonra yine biraktilar.Bu halkimiza hersey mübah. Tepkimizi gostermiyoruz.Sonra da olanlar oluyor.
    Cevapla
  • Ahmet KÖSE 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber, hal yasasının bir neticesi. Üretici Zincir marketlerin teklifine isyan ediyor.
    Cevapla
  • garip 2 yıl önce Şikayet Et
    garibanlara ve askeriyeye bagisla
    Cevapla
  • kabakcı 2 yıl önce Şikayet Et
    kabakları çöpe dökenlere kapak olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle