Bakan Karaismailoğlu'dan metro simgesi açıklaması

CHP'li İBB yönetiminin 2,5 yılda İstanbul'a bir tane bile metro kazandırmadığına dikkat çeken Bakan Adil Karaismailoğlu, logo tartışmasına dair, emek hırsızlığına izin vermeyeceklerini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu'dan metro simgesi açıklaması
Bakan Karaismailoğlu'dan metro simgesi açıklaması
GİRİŞ 08.09.2021 15:53 GÜNCELLEME 08.09.2021 19:24
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

İstanbul'da metro logolarında değişikliğe gidildi.

Logolarda değişiklik yapılacağına dair kararın açıklamasıyla birlikte tartışmaların da fitili ateşlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tartışmalara yanıt verdi ve değişikliğin nedenini anlattı.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NIN YAPTIĞI METROLAR

Metrolara neden U harfli logoların konulduğunun sorulması üzerine konuşan Bakan Adil Karaismailoğlu, "O, ulaştırmanın 'U'su. İsteyen 'underground' anlasın ister 'U-Bahn' anlasın ister 'ulaştırma' anlasın ama biz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yaptığımız metroların ismini 'U' yapıyoruz." cevabını verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

"7 TANE BÜYÜK METRO YAPIYORUZ, KARŞI TARAF HİÇBİR İŞ YAPMADI"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yaptığı metrolara karışmadıklarını belirten Karaismailoğlu, yabancılar geldiklerinde "M" ve "U" harfleri dolayısıyla kafa karışıklığı yaşayıp yaşamayacaklarına ilişkin soru üzerine de şunları söyledi:

"Niye karışsın ki? Altında 'metro' yazıyor zaten. Biz işin kendisine odaklanalım. İstanbul'da çok büyük işlerimiz var, 7 tane büyük metro işi yapıyoruz. 7 tane büyük metro işi 103 kilometre, bunun Türk Lirası olarak karşılığı 60 milyar liradır ama karşı taraf hiçbir iş yapmadı.

ALGI OPERASYONLARI YAPAN BİR YÖNETİM VAR

Sırf algı operasyonları yapan bir yönetim var. O yüzden bundan rahatsız oldular.

HİÇ KİMSENİN EMEK HIRSIZLIĞI YAPMAMASI LAZIM

İstanbul dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri. Bunları herkesin bilmesi lazım. Hiç kimsenin de emek hırsızlığı yapmaması lazım."

2,5 YIL OLDU, İBB BİR TANE METRO YAPTI MI?

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin logolara tepki verinceye kadar ellerindeki işleri yapmaları gerektiğini ifade eden Karaismailoğlu, "Bir an önce ellerindeki metroları bitirsinler. 2,5 yıl oldu, yaptıkları, tamamladıkları bir metro projesi var mı?" diye sordu.

"İSTANBULLULARIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAĞIZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye'nin her tarafında belediyelere katkı olsun diye metrolar, altyapı yatırımları yaptıklarını dile getiren Karaismailoğlu, İstanbul'da da çok önemli, büyük yatırımlarının bulunduğunu bildirdi.

Karaismailoğlu, söz konusu yatırımları İstanbullular için yaptıklarını belirterek, "İstanbullulara hizmet için yapıyoruz. Çünkü zaten sıkıntısını çekiyorlar. İnşallah en kısa zamanda da bu yatırımları bitireceğiz. İstanbulluların hayatını kolaylaştıracağız, yaşam kalitesini artıracağız." dedi.

YORUMLAR 118
  • mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    İhaleyi kim aldı
    Cevapla
  • Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz yapın ama başkaları sahip çıkıyor. Suya zam yapacakmış yapsın. Şehir içi yollar bakımsızmış, onarım aylar sürüyormuş, çöpler toplanmıyormuş. İETT otobüsleri yollarda kalıyor, vatandaşa ittiriliyormuş....Bunlar merkezi yönetimin değil belediyenin görev alanına giriyor. Bırakın herkes yaptığı tercihin nimetini de külfetini de görsün yaşasın.
    Cevapla
  • OSMAN TELLİOĞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    istanbul da kapatilan yeni doğan hattinin alt yapi bakanina yeni doğan halki sesleniyor bir an önce faliyete geçmesisini bekliyor
    Cevapla
  • Gümüşhaneli 2 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı bir çözüm
    Cevapla
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    saçma olmuş u nedir metro hangi ülkede olursan ol m ile yazılır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle