Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı: Vergi sıfırlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İthal edilecek olan buğday, çavdar, arpa, yulaf, mısır, nohut, mercimekte gümrük vergisi uygulanmayacak.

Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı: Vergi sıfırlandı
Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı: Vergi sıfırlandı
GİRİŞ 08.09.2021 09:13 GÜNCELLEME 08.09.2021 09:34
Bu Habere 179 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla ithal edilecek olan buğday, çavdar, arpa, yulaf, mısır, nohut, mercimekte gümrük vergisi yılbaşına kadar yüzde 0 olarak uygulanacak.

Tarım ürünlerine yönelik olarak yapılan ithalatta gümrük vergisi bazıları için sıfırlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre buğday, çavdar, arpa, yulaf, mısır, nohut, mercimek ithalatı için gümrük vergisi 31 Aralık 2021 tarihine kadar "0" olarak uygulanacak.

KAHVEDE DE GÜMRÜK VERGİSİ DÜŞTÜ

Kararın bir diğer etkisi de kahve ithalatında yaşandı. Avrupa Birliği ülkelerinden ithal edilecek olan kahvelere gümrük vergisi yüzde 11 yerine yüzde 6 olarak uygulanacak.

YORUMLAR 179
  • Hasan Kardaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin her alanında millet olarak çalışmaya ve üretmeye gerçekten çok ihtiyacı var. Kolay kazanç elde etme arzu ve hevesinden vaz geçmek zorunda bu ülkenin insanlarının. Çalışırsak üretirsek tok oluruz. Bu olmaz ise bölünür yok oluruz
    Cevapla
  • Kürşat Kara 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı TC vatandaşları sanayi diyor boş konuşuyor kardeşim makinalar buğday yemiyor yem un makarna yapıyor bu yazılanla r ham madde olarak düşünülebilir iz ital edip işlenip ihraç ediliyor çoğu Allah ın işinede karışan var rahmet yok gübreyi saçsan ne saygılar la memleket bizim .
    Cevapla
  • Adam olmayız 2 yıl önce Şikayet Et
    Hazine ve boş araziler tarıma açılsın ve çitçiye köylüye ucuza kiralansın
    Cevapla
  • Yb. Bbbnnnn 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaw biz ciftcilikten biktirdilar masraflar girdi fiyatları kazançtan fazla elektrik şirketleri rizkimiza ortak oldu sen ne den bahsediyon
    Cevapla
  • Fukara 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzelim ülke neden bu kadar ithalatçı duruma geliyor anlamıyorum.Hele hele de buğday mısır gibi ürünlerde. Genel bir sıkıntı var.Bilinçsiz üretim. Tarım Bakanlığı nekadar ekilecek dikilecek tarla arazi tespiti yaptıktan sonra.bölgelerin toprak analizleri yapılacak.çiftçilere tarlalarına ne ekileceğini söylemesi lazım onun dışında başka bir ürün ekimine izin verilmesin. Şimdilerde yapılan bir hata badem ekiyorlar hemde kıraç toprağa değil bildiğin kırpkırmızı toprağa.Kime sordun nasıl bir toprağa analiz yaptırdın.bilinçli tarım yapılsın ülkemiz dışa bağımlı olmasın.tüm derdimiz bu.
    Cevapla
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamıyorum ekecek toprakmı kalmadı da dışarıdan hububat ithal ediyoruz? yok fiyatlar düşsün diye ithal ediliyorsa bu sefer yerli çiftçi biter... bu işe bi çözüm bulunmalı...
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Amaç bu zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle