SSB Başkanı Demir açıkladı: 15 bin kişiye iş müjdesi!

SSB Başkanı Demir, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (HAB) 300 işletmenin yer almasını planladıklarını belirterek, "Bölgenin, tam olarak faaliyete geçmesiyle 15 bini aşkın istihdam sağlamasını bekliyoruz." dedi.

GİRİŞ 07.09.2021 14:51 GÜNCELLEME 07.09.2021 15:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, HAB'da Müteşebbis Heyet Toplantısı'na katıldı. Toplantının ardından konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Demir, HAB'ın Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Ankara Sanayi Odası, Ankara Valiliği ile Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği ortaklığında kurulduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"İhtisas OSB, uzay ve havacılık sektörüne yönelik yerel ve uluslararası imalat sanayi işletmelerini bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Bu sektöre odaklanmış firmaların bir araya gelmesi büyük bir sinerji oluşturacaktır diye düşünüyoruz. Buradaki faaliyetlerle özellikle havacılık ve uzay alanındaki çeşitli imalat faaliyetleri, teknolojilerin geliştirilmesi gibi çalışmalar yürütülecek."

Demir, bölgenin 730 hektarlık alana yayıldığı bilgisini vererek, "HAB'da 150'si sanayi kuruluşu olmak üzere 300 işletmenin yer almasını planlıyoruz. Bölgenin, tam olarak faaliyete geçmesiyle 15 bini aşkın istihdam sağlamasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

HAB'da ana odağı havacılık ve uzay olan çeşitli sektörlerin yer alacağını vurgulayan Demir, bölgede hava taşıtları ve uzay araçları üretimi ve tasarımı, motor ve motor parçaları üretimi, elektrik elektronik ve optik ekipmanları, kompozit imalat teknolojileri, kablo donanım ve kablaj, kabin içi ve kargo bölümü donanımları, İHA sistemleri, robot teknolojisi ve proses otomasyonu, IT teknolojisi ve telekomünikasyon sistemleri, uydu teknolojileri, türbin teknolojileri, mikro ve nanoteknolojiler gibi sektörlerin yer alacağını bildirdi.

TEKNOHAB TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ

Demir, HAB sınırları içinde kurulacak TeknoHAB Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin mevcut örneklerine kıyasla önemli bir fark oluşturacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde bulunan teknopark yönetici ve işletici şirketleri, üniversite temelli olarak kurulmaktadır. TeknoHAB'ın, üniversite temelli olmayan ortaklık yapısı incelendiğinde, SSB himayelerinde ve vakıf şirketlerinden oluşan güçlü ortaklık yapısı gereği ihtisaslaşmış bir teknoloji geliştirme bölgesi olmasını hedefliyoruz. TeknoHAB, SSB'nin yanı sıra SSTEK Savunma Sanayi Teknolojileri AŞ, ASELSAN, TUSAŞ, HAVELSAN, HAB, Gazi Üniversitesi ve ROKETSAN ortaklık yapısıyla faaliyetlerini sürdürecek."

HAB'da ayrıca İmalat Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi oluşturulacağını belirten Demir, burada da sektöre örnek teşkil edecek faaliyetlerin yer alacağını dile getirdi.

HAB'DA FAALİYETLERİN DURUMU

HAB'da 2 kısımda yapım çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Demir, 1'inci Kısım'da altyapı çalışmalarının bitirildiğini, 2'nci kısmın ise yüzde 85'inin tamamlandığını aktardı.

Demir, bölgenin hemen hemen dolmuş durumda olduğuna belirterek, bölgede 7 fabrikanın faaliyet gösterdiğini ve 72 ruhsat sürecine girmiş firma bulunduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah.Emeği geçenlerden Allah razı olsun.Bu yapılanları düşünüyorum ve şu faydasız tiplerin yaygaraları aklıma geliyor heykel yapıp sürekli çığırıyorlar.
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Sabetayist-Ermeni-Rum kriptolarının ittifak ettiği kaos ittifakı eğer 2023'de iktidar olursa bütün kritik ve stratejik savunma sanayi ve ekonomi projelerini tasmalarını tutan batılı efendilerinin emriyle yok edecekler, iptal edecekler. Ellerindeki sosyal medya ve fondaşmedya gücü ilede halkımızı yaptıkları hainliklerin doğru olduğuna inandıracaklar.. Maalesef şuan ellerindeki 7 milyonluk beyni masonlar tarafından yıkanmış Z kuşağı 2023 seçimlerinde bunlara oy verecek.
    Cevapla
  • Adsız Atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizler L yada M kuşağı olarak darbe, ve yokluk içinde kıvrana kıvrana öğrendik. Oyumuzu ona göre verdik ve vereceğiz. Ama madem şu meşhur Z kuşağı o günleri görmedi anlamak istemiyorsa malûm hainlere oy versinler de hayatları boyunca unutamayacakları derslerini alsınlar. Allah kaşınan ve nankör halkların başına onları karşıyacak çeşitli sebepler gönderir.
    Cevapla
  • Evlad-ı Fatih'an 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah ına kurban İsmail Demir.Rahmetli Prof.Dr.Necmettin Erbakan Hocamızın en kıymetlilerinden olan has dairedeki sayılı beyin takımı neferlerinden....
    Cevapla
  • Adsız Atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP Iyi Deva partileri kazanırsa bunları kapatır bilginize.
    Cevapla
  • ismet 2 yıl önce Şikayet Et
    işsizlik ancak kamuda zorunlu emeklilik ile olur kamu huzurevi gibi 64 yaşında 72 yaşında işçi var binlerce akla ziyan değilmi gençlere yazık değilmi
    Cevapla
  • Kalkinmak 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam tersi kamu da calisan kiritik gorevler haric personel özelleştirilmelidir. Devlet kapisina kapagi at ömür boyu yat " anlayisi terkedilmelidir, Bir bakanlik merkez binasinda sayisi binlerle anilan personel hangi verimle gunde kac adam saatlik iş üretebiliyor bu na bakilmali, Verim artisi ve etkili hizmet artisi saglanmalidir. Gencler marka olmak,üretmek, isbirligi yapacak donanimda ve yeterlilikte mutesebbis, girişimci bir ruhla yetistirilmelidir. KPSS sinav kapilarinda ömür törpülememelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle