Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Vadeli Program'la ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Milli gelirimizi bu yıl 800 milyar doların üzerine, program dönemi sonunda da 1 trilyon dolar seviyesine taşıyacağız." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OVP açıklaması
GİRİŞ 07.09.2021 10:06 GÜNCELLEME 07.09.2021 10:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelecek üç senenin ekonomideki yol haritasını içeren Orta Vadeli Program'a (OVP) ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımında, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda önemli bir adım olduğuna inandığı Orta Vadeli Program'ın Türkiye'ye ve millete hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, programın hazırlanmasında emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ekonominin yıllık ortalama 5,3 oranında büyümesini, istihdamın yıllık ortalama 1 milyon 170 bin kişi artmasını, ihracatın 3 yılın sonunda 250 milyar doları aşacağını, program dönemi sonunda cari işlemler açığının milli gelire oranının yüzde 1 seviyesine gerilemesini, merkezi yönetim bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 2,9 olarak gerçekleşmesini, faiz dışı dengenin yüzde 0,3 fazlaya dönmesini, enflasyonun kalıcı olarak tek haneli seviyelere inmesini öngörüyoruz. Milli gelirimizi bu yıl 800 milyar doların üzerine, program dönemi sonunda da 1 trilyon dolar seviyesine taşıyacağız."

YORUMLAR 6
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    plan dediğinde neyin nasıl yapılmasıda anlatılmazmı
    Cevapla
  • YUSUF YILDIZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah başımızdan Reisimizi eksik etmesin, ve aziz milletimizin kalkınıp yücelmesini nasip ve müyesser eylesin.
    Cevapla
  • selim kaptan 2 yıl önce Şikayet Et
    ya Allah
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi güzel, bir devalüasyon ile tekrar 700 milyar yada altına geri indirirler. Bu çokkk basit. Bu kadar cari açığın olduğu yerde. Adama en yüksek faizide verdirirler o faizle de müslümanca yaşatırlar.
    Cevapla
  • BASKANA MEKTUP 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşılar ve Bağışıklık Küresel Birliği (GAVI) yöneticilik yapan Dr. Geert Vanden Bossche DSÖ’ye mektup yazarak dünyadaki tüm yetkililere ve bilim adamlarına çağrıda bulundu. “Son derece ciddi olan mevcut durum beni acil durum çağrısına zorluyor. Covid-19 salgınında daha önce görülmemiş boyuttaki insan müdahalesi şu an itibariyle eşi benzeri olmayan bir küresel felaketle sonuçlanabilir. Bu tür önleyici aşılar, viral bir pandemi esnasında toplu aşılama kampanyalarında kullanıldıkları vakit son derece uygunsuz, hatta son derece tehlikelidir. Toplu aşılama kampanyalarının dolaşımdaki virüs varyantlarını vahşi bir canavara dönüştürmektedir.” deyip toplu aşılamaların acilen durdurulmasın istiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle